Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

150 méter mély gödör nyílt Guetamala fővárosában

2007.02.24. 00:28
Guetemalaváros szegénynegyedében a szennyvíz annyira alámosta az épületeket, hogy azok egyszerűen magukba roskadtak. Három ember eltűnt, húsz lakás eltűnt a húsz méter átmérőjű gödörben.

Hatalmas, 20 méteres átmérőjű, 150 méter mély üreg tátong a guatemalai fővárosban miután beomlott a föld egy építmény alatt. Az óriási lyuk majdnem húsz lakást elnyelt, és legkevesebb három ember eltűnt. A Guatemalaváros szegénynegyedében történt tragédiát szakértők szerint az okozhatta, hogy az utóbbi idők nagy esői alámosták az amúgy is rozoga házakat, ráadásul egy megrepedt szennyvízvezetékből kiáramló több ezer liter szennyvíz is fellazította a talajt a terület alatt.

A tragédiában eltűnt egy férfi és két gyereke: az ötvenhárom éves Domingo Sosyost, a 18 éves Irmát és a 15 éves Davidet nagy erőkkel keresik a helyi mentőalakulatok.

A hatóságok szerint a hatalmas luk továbbterjedhet, újabb területek omolhatnak be, ezért egy kilométeres körzetben evakuáltak mindenkit. A lakók a rendőrség segítségével biztonságos helyre szállíthatták értékeiket is, és több száz rendőr és katona vigyáz az üresen maradt lakásokra.

A gödröt egyelőre nem tudják betemetni, egyelőre statikusok vizsgálják, hogy milyen módszerrel lehet megakadályozni a további omlásveszélyt, illetve hogyan lehet eltűntetni a bűzölgő lukat.


Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!