Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cserbenhagyásos baleset a Gumball 3000-en

2007.05.05. 10:40
A világ legőrültebb autóversenye, a London-Athén-London útvonalú Gumball 3000 idén rossz véget ért. A 3000 mérföldes, luxuskocsikkal megtett túrán résztvevő egyik Porsche Macedóniában összeütközött egy autóval, aminek később mindkét utasa életét vesztette.

Lefújták azt a gazdagok szórakoztatására kitalált autóversenyt, amiben a résztvevőknek luxusautóikkal Londonból Athénba, majd onnan vissza kellett volna megmérkőzniük egymással.

Az egyik versenyző páros Porschéjével Macedóniában karambolozott egy idős macedón pár autójával. A hatvanhét éves Vlagyimir Csepuljoszki a baleset miatt szívrohamot kapott, felesége pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. A baleset ugyan nem a Gumball résztvevőjének hibájából történt, de mivel a sérülteket cserbenhagyta, az albán határon letartóztatták a Porsche 911 Turbo sofőrjét, majd Angliában óvadék fejében szabadon engedték.

A cserbenhagyó a 29 éves Nicholas Morely angol milliárdos volt. Ha Morleyt bűnösnek találják, akár egy év börtönbüntetéssel is sújthatják.

A világ legőrültebb és leggyorsabb autós futamjaként hirdetett Gumball 3000 (háromezer mérföldet kell megtenniük) ezennel véget ért, mert a szervezők nem akarták ilyen hangulatban tovább folytatni. A Gumball lényege ugyanis nem a verseny, hanem az, hogy aki befizeti rá a tízmillió forint körüli nevezési díjat, azt a verseny ideje alatt maximálisan elszórakoztassák partikon, kaszinókban, hírességek és topmodellek bevetésével. Maximilian Cooper, a Gumball kitalálója nyilatkozatot adott ki, miszerint nagyon szomorúak a történtek miatt, és említette, hogy a verseny történetében először fordult elő ilyen súlyos baleset.

2005-ben és 2006-ban a Gumball Budapestet is érintette, a versenyzők egy éjszakára maradtak fővárosunkban. 2005-ben a Gellért Szálló fürdőjében szerveztek nekik partit, és a Kempinskiben szálltak meg. A 2007-es Gumballon sztárvendégként többek közt Orlando Bloom és a Jamiroquai énekese, Jay Kay is részt vett.