Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Bedrogozott britek száguldoztak Németországban

2005.08.31. 12:38
Bekokainozott britek száguldoztak Németország autópályáin. A közel háromszáz kilométeres sebességgel száguldozó milliomosokat egy benzinkútnál tudták elfogni a rendőrök, akik az autópályán nem tudtak lépést tartani a sportkocsikkal.

Privát ágyugolyófutamot rendezett tucatnyi londoni férfi egy német autópályán hétfőn. A negyvenmillió forintos autókkal, többek között egy Ferrari 360-assal, egy Lamborghini Gallardoval és egy Porschéval versenyző britek közül négyen a német rendőrök szerint kábítószer hatása alatt voltak, vagy kokaint, vagy szpídet, vagy marihuánát fogyasztottak, írja a londoni Sun.

Az ámokfutók kétszáznyolcvan kilométeres sebességgel száguldoztak az autópályán, a lassabb autók között cikáztak és veszélyes kanyarokban is előzgettek. A nyolc száguldót helikopterrel üldözték a rendőrök, mivel autóikkal nem tudták felvenni velük a versenyt.

A száguldók közül nyolcat végül tankoláskor kapták el Nürnberg közelében. A gyorshajtókat őrizetbe vették, majd kedden hétszázezer forintnak megfelelő pénzbírság ellenében szabadon engedték. Németországban napközben nincs sebességkorlátozás az autópályákon, a versenyzés azonban kihágásnak számít.

"Versenyzés közben legalább öt rendőrautót megelőztünk, kicsit elkapott minket a hév" - nyilatkozta a Sunnak a nyolc londoni gyorshajtó egyike. Másikuk, az ötezer kilométeresre tervezett száguldás ötletgazdája elmondta, hogy a hivatalos Ágyugolyófutamot nem találta eléggé felvágósnak, amióta tömegrendezvény-jelleget öltött.

A magánfutamra tizenketten neveztek be, fejenként ötezer fontért (1 800 000 forintért). A verseny nyolc nap alatt tizenhárom országot érintett volna. A csapat három operatőrt és három manökent is hozott magával, hogy az ötcsillagos éjszakai szállásokon se unatkozzanak.

A Sun értesülései szerint négy száguldónak sikerült meglépnie a rendőrök elől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!