Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bedrogozott britek száguldoztak Németországban

2005.08.31. 12:38
Bekokainozott britek száguldoztak Németország autópályáin. A közel háromszáz kilométeres sebességgel száguldozó milliomosokat egy benzinkútnál tudták elfogni a rendőrök, akik az autópályán nem tudtak lépést tartani a sportkocsikkal.

Privát ágyugolyófutamot rendezett tucatnyi londoni férfi egy német autópályán hétfőn. A negyvenmillió forintos autókkal, többek között egy Ferrari 360-assal, egy Lamborghini Gallardoval és egy Porschéval versenyző britek közül négyen a német rendőrök szerint kábítószer hatása alatt voltak, vagy kokaint, vagy szpídet, vagy marihuánát fogyasztottak, írja a londoni Sun.

Az ámokfutók kétszáznyolcvan kilométeres sebességgel száguldoztak az autópályán, a lassabb autók között cikáztak és veszélyes kanyarokban is előzgettek. A nyolc száguldót helikopterrel üldözték a rendőrök, mivel autóikkal nem tudták felvenni velük a versenyt.

A száguldók közül nyolcat végül tankoláskor kapták el Nürnberg közelében. A gyorshajtókat őrizetbe vették, majd kedden hétszázezer forintnak megfelelő pénzbírság ellenében szabadon engedték. Németországban napközben nincs sebességkorlátozás az autópályákon, a versenyzés azonban kihágásnak számít.

"Versenyzés közben legalább öt rendőrautót megelőztünk, kicsit elkapott minket a hév" - nyilatkozta a Sunnak a nyolc londoni gyorshajtó egyike. Másikuk, az ötezer kilométeresre tervezett száguldás ötletgazdája elmondta, hogy a hivatalos Ágyugolyófutamot nem találta eléggé felvágósnak, amióta tömegrendezvény-jelleget öltött.

A magánfutamra tizenketten neveztek be, fejenként ötezer fontért (1 800 000 forintért). A verseny nyolc nap alatt tizenhárom országot érintett volna. A csapat három operatőrt és három manökent is hozott magával, hogy az ötcsillagos éjszakai szállásokon se unatkozzanak.

A Sun értesülései szerint négy száguldónak sikerült meglépnie a rendőrök elől.