Auguszta
-4 °C
2 °C

Halálra szorította a gumihenger a munkást

2005.06.10. 15:47
Gumihengerbe szorult, és meghalt egy férfi pénteken délelőtt a szegedi gumigyárban. Az első vizsgálat szerint nem műszaki hiba okozta a balesetet.

A gyár egyik gépének gumihengere betekert egy munkást a szegedi Phoenix Rubber Gumiipari Kft. tömlő üzemében.

A szerencsétlenül járt, nagyon súlyos sérüléseket elszenvedett 30 éves férfi a helyszínen meghalt, mondta el az Indexnek M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A megyei munkaügyi főfelügyelőség első vizsgálata szerint nem műszaki okozta hiba okozta a balesetet, a férfit a gép olyan gyorsan kaphatta el, hogy az automatika nem kapcsolta le a hengert.

A férfi társaival a gumihenger magjára tekert fel szövetbetétet, amikor a henger és a szövet közé szorult mindkét keze, a percenként 46 fordulatot megtevő berendezés kétszer körbecsavarta a férfit, amire munkatársa a vészleállítóval meg tudta állítani gépet.

Ex-Taurus

A rendőrségi szemle kora délután befejeződött, a baleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság a Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyelőség bevonásával államigazgatási eljárásban vizsgálja.

A gyárat 2000-es privatizálása előtt Taurusnak hívták, az Országos Gumiipari Vállalat tagjaként 1966-tól működött. A rendszerváltás után nehézségekkel küzködő céget 2000-ben vásárolta meg a német Phoenix AG.