Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kigyulladt egy raktár Budapesten

2002.12.19. 09:05
Több száz köbméter habgumi gyulladt ki egy raktárban Budapesten a XIII. kerületi Lehel úton csütörtökre virradó éjszaka - értesült a HavariaPress. A balesetben nem sérült meg senki, de raktárban tárolt több tonna gumi elégett. A tűzoltók oltás közben több gázpalackot is kihoztak az épületből.
A Nyugati Pályaudvar közelében keletkezett raktártüzet több mint két órás munka után sikerült hajnalban eloltani a tűzoltóknak.

Hajnali fél kettőkor gomolygó fekete füst "ömlött ki" a négyszáz négyzetméter alapterületű raktárból. A kiérkező tűzoltók a tetőn keresztül jutottak be a az épületbe, miután a bejáratokat felfeszítették.

Többször visszagyulladt

Először úgy tűnt, rövid idő alatt meg tudják fékezni a lángokat, a több tonna habgumi azonban többszöri oltási kísérlet után is visszagyulladt. A tűzoltók hajnali három óráig küzdöttek az izzó, illetve lángoló gumival, mire véglegesen sikerült megfékezniük a tüzet.

A balesetben nem sérült meg senki, de a bent tárolt gumi, illetve ragasztó és szigetelőanyagok megsemmisültek, valamint a raktárépület egy része is kiégett. A HavariaPress úgy tudja, a tűzoltók oltás közben több gázpalackot is kihoztak az épületből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!