Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Fegyveres rablással vádolnak egy hétéves kisfiút

2003.04.24. 11:11
Az üzletvezető nem tudta mire vélni, hogy egy kisfiú pisztolyt fog rá. A hétéves gyermek letartóztatása után is kitartott amellett, hogy ki akarta rabolni a videotékát.
Vádat emelnek egy hétéves amerikai kisfiú ellen, aki fegyverrel próbált kirabolni egy videotékát a marylandi Annapolisban. Vicky McLaughlin üzletvezető elmondta,: nem tudta eldönteni, hogy a mindössze 120 centi magas gyerek komolyan gondolja-e, vagy csak szórakozik, amikor hirtelen ráfogta fegyverét. A nő szerint a fegyver eredetinek nézett ki, a fiú pedig tetőtől talpig feketébe volt öltözve, még kapucniját is a fejére húzta. A nő végül kihívta a rendőröket, akik leteperték a gyereket. A fegyverről közben kiderült, hogy csak egy játék pisztoly volt.

A Baltimore Sun szerint a kisfiú letartóztatása után is kitartott amellett, hogy ő tényleg ki akarta rabolni az üzletet. A rendőrök most fegyveres rablás kísérletével vádolják a meg nem nevezett fiút, akit azóta már hazaengedtek édesanyjához. Nagy-Britanniában például a tíz évnél fiatalabb elkövető ellen nem lehet vádat emelni, de az amerikai törvények lehetőséget adnak tíz évesnél fiatalabbak megbüntetésére. A büntetés mértéke főleg attól függ, hogy büntetett előéletű, vagy teljesen kezdő gyanúsítottról van-e szó.