Géza
-12 °C
-4 °C

Szitává lőtték az esküvője napján

2006.11.26. 11:26
A legénybúcsújáról távozóban lőtték szitává a New York-i rendőrök Sean Bellt. A férfi megfigyelés alatt állt, ahogy a legénybúcsúnak helyt adó sztriptízbár is. A rendőrök támadástól tartottak, bár, mint kiderült, Sean Bell fegyvertelen volt.

Szitává lőttek egy vőlegényt az esküvője napján a New York-i rendőrök. Sean Bell, a vőlegény két barátjával egy queensi sztriptízbárból távozott, amikor az eset történt.

A BBC beszámolója szerint a rendőrök megfigyelés alatt tartották az Kalua sztriptízbárt, ahol a gyanú szerint drogokkal és fegyverekkel kereskedtek. Michael Bloomberg New York-i polgármester szerint a rendőrök attól tartottak, hogy a három távozó fegyvert használhat, ezért lőttek.

A BBC jelentése szerint a vőlegény, Sean Bell kocsijával elsodort egy álruhás rendőrt, majd belehajtott egy civil - de valójában rendőrségi - autóba. A rendőrök ekkor nyitottak tüzet, ötven golyót lőttek ki az autóra.

Sean Bellt hét golyó találta el, a kórházba szállítása után halottnak nyilvánították. Egyik útitársát 11 találat érte, őt kritikus állapotban szállították kórházba. A harmadik utast 3 golyó találta el, állapota stabil.

"A helyszínen tartozkodó rendőröknek alapos okuk volt feltételezni, hogy rájuk támadhatnak" - nyilatkozta Michael Bloomberg. Igaz, az áldozatok kocsijában nem találtak lőfegyvert.

Raymond Kelly New York-i rendőrfőnök szerint nem csak a klubot, de Sean Bellt és társait is figyelték.

1999-ben a New York-i rendőrök 41 golyóval végeztek egy szintén fegyvertelen gyanúsítottal. Akkor az érintett négy rendőrt minden vád alól felmentették. A mostani esetben is vizsgálat indult.