Olivér
4 °C
8 °C

Legyengült a Gustav-hurrikán

2008.09.01. 16:39
Mire ma este Louisiana partjához ér, a hurrikán a várakozásokkal szemben jelentősen legyengül. New Orleans fellélegezhet.

Négyesről kettes fokozatúra gyengült hétfőn, helyi idő szerint délelőtt a Gustav névre keresztelt hurrikán, amely a Mexikói-öböl fölött jár. A szélvihar a nap folyamán várhatóan Louisiana amerikai állam területén éri el a partot, és kevéssé valószínű, hogy újra felerősödjék - közölte Miamiban az országos hurrikán központ.

A jelentés kiadásakor (közép-európai idő szerint 15 órakor) a vihar szeme 125 kilométerre New Orleanstól dél-délnyugatra volt, és óránként 26 kilométeres sebességgel mozgott a part felé. A széllökések sebessége 175 kilométeresre csökkent a 340-ről, amelyet Kubában mértek helyenként.

A hurrikán miatt jelentősen módosult a Republikánus Párt elnökjelölő konvenciójának hétfői programja. A terv szerint a hét során Bush elnök és a jelöltség várományosa, John McCain is a katasztrófa-övezetből jeletkezett volna be. A vihar "elültével" valószínűleg visszatérnek az eredeti forgatókönyvhöz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?