Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Nyolc év börtön az erőszakos gyerekgyilkosnak

2003.10.10. 14:26
Nyolc év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy 16 éves fiút, aki tavaly megerőszakolt, majd tóba fojtott egy 9 éves kislányt; az ítélet jogerős.
A táblabíróság a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság áprilisi ítéletét hagyta helyben, amelyet aljas indokból, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés miatt hozott meg nem jogerősen a testület.

Gyakran játszott együtt a kislánnyal

Az ítélőtábla Maráz Vilmosné vezette tanácsa úgy látta: az enyhítő körülmények nem olyan súlyúak, hogy a büntetés mérséklését indokolnák.

A vádirat szerint a kismarjai fiatalkorú fiú gyakran játszott együtt a kislánnyal, aki a múlt év augusztusában, azon a napon nagymamájától indult kerékpárral haza. Összetalálkoztak, s a fiú kezdeményezésére elmentek fürödni a Berettyóba.

A vizsgálat megállapította, hogy vita támadt közöttük, a fiú többször megütötte a kislányt, azután egy erdős részen erőszakkal közösült vele.

A kislány a közeli tóhoz ment megfürödni, a vádlott pedig - attól tartva, hogy a gyermek elmondhatja, mi történt közöttük - utána ment, elgáncsolta, és a vízbe fojtotta. A holttestre sást és egy faágat rakott, hogy ne látsszon ki a vízből - állapította meg a vádhatóság.