Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Életfogytiglan a gyáli kettősgyilkosság ügyében

2003.11.05. 15:49
Első fokú ítélet született a gyáli kettős gyilkosság ügyében. Az előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolt Berecz László leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett.
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték a gyáli kettős gyilkossággal vádolt Berecz Lászlót, aki leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra, fiatalkorú élettársát bűnpártolás miatt két év börtönre ítélte a Pest Megyei Bíróság első fokon, szerdán.

Az ügyész korábbi perbeszédében tényleges életfogytiglan kiszabását kérte az előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolt, korábban lopás miatt elítélt Berecz Lászlóra. A szerdai határozathozatal után súlyosbításért fellebbezett az ügyész, így a büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Dróttal fojtotta meg

2001. december elején az akkor 27 éves Berecz László nagybátyja gyáli lakásába költözött 16 éves élettársával. A férfi elhatározta: megöli nagybátyját és annak élettársát, hogy a gyáli ingatlant megszerezze. A lány tiltakozott a terv ellen.

Berecz László 2001. december 15-én egy vascsővel leütötte és dróttal megfojtotta nagybátyját. A fiatalkorú vádlott a házban volt, látta a gyilkosságot, s rá is szólt élettársára, de aztán segített feltakarítani a vért. Két órával később hazatért a nagybáty élettársa, akit Berecz László szintén leütött, majd a vascsővel egy kesztyűt is lenyomott a torkán. A támadó ezután levetkőztette áldozatait, elvette értékeiket, majd élettársával diszkóba ment szórakozni.

Beismerték bűnüket

A fiatalkorút az ügyészség "emberölés bűnsegédi magatartásával" vádolta, a bíróság szerint azonban a lány nem vett részt a gyilkosságokban, nem is egyezett bele, csupán a nyomok eltüntetésében segédkezett és így a jóval enyhébb, "emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás" miatt marasztalható el.

A fiatalkorú vádlott szerdán az utolsó szó jogán azt hangoztatta, hogy a cselekményekben csak azért vett részt, mert félt élettársától. A bíróság nyomatékos enyhítő körülményként értékelte, hogy mindkét vádlott feltáró jellegű beismerő vallomást tett.