Emánuel
3 °C
13 °C

Fideszes képviselő is megsérült a ma reggeli vonatbalesetben

2005.11.11. 09:19
Gyapay Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője súlyosan megsérült, amikor autója egy oszlopnak ütközött és a sínekre vágódott Öskű és Hajmáskér között. A balesetes kocsiba egy tehervonat belerohant. A rendőrség úgy tudja, hogy az ösküi polgármester és sofőrje is ittas volt.

Gyapay Zoltán, ösküi polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselője is megsérült abban a balesetben, ami pénteken hajnalban történt Veszprém megyében.

Öskü és Hajmáskér közötti vasúti átjáróban egy személyautó és egy tehervonat ütközött össze, értesült a HavariaPress. A személyautó utasa Gyapay Zoltán, fideszes országgyűlési képviselő volt.

A harmadik utas szerint ittasak voltak

Az első jelentések szerint az autó sofőrje - egy fiatalember - és a polgármester is ittas volt. Erről a kocsi harmadik utasa számolt be a rendőröknek, mondta el az Indexnek Bankó Magda, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese. A baráti társaság ugyanis Hajmáskéren szórakozott, és az autóval hárman indultak Ösküre, a balesetet megúszó utas azonban korábban kiszállt a kocsiból, ami ezután egy felsővezetéktartó oszlopnak ütközött, majd kidöntötte a fénysorompót és síneken állt meg. Ekkor rohant bele a Veszprém felé tartó tehervonat, tájékoztatott az alezredes.

A balesetben a sofőr lába eltört, a polgármester bordatörést és skalpolásos sérülést szenvedett. A tűzoltóknak másfél órába telt mire ki tudták emelni a roncsok közül mindkét sérültet.

A sofőrt és utasát a veszprémi kórházba szállították. A két sérült "nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, állapotuk pillanatnyilag kielégítő", mondta az Indexnek Pákozdy János, a Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója, a baleseti sebészeti osztály vezetője.

A sofőr nem vezethetett volna

A balesettel kapcsolatos vizsgálatok még tartanak. Annyit már most lehet tudni, hogy a sofőr nemcsak hogy ittas volt, de azért sem ülhetett volna a kormány mögé, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, tudtuk meg Bankó Magdától.

Gyapay Zoltán 1990-ben a Fidesz jelöltjeként indult a helyhatósági választásokon és így jutott be az ösküi képviselő-testületbe. A most 46 éves politikus 1994 óta a község polgármestere. 1998-ban országgyűlési képviselővé választották Veszprém megye 5. számú választókerületében.

A Fidesz - Magyar Polgári Pártba 2000. tavaszán lépett be, jelenleg a Környezetvédelmi Bizottság tagja a parlamentben. A polgári összefogás jelöltjeként 2002-ben ismét parlamenti képviselő lett. Három gyermeke van.

Képviselők közúti balesetei (MTI)

2002. szeptember 28. - Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét autóbaleset érte a fővárosi Hegyalja úton. A szocialista politikus gépkocsijába hátulról ment neki egy személygépkocsi. A balesetben a hátsó autó vezetője könnyebben sérült.

2002. november 30. - Balesetet szenvedett Papcsák Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki az egyéni 5-ös számú Szabolcs-Szatmár Bereg megyei választókerületébe utazott gépkocsival egy rendezvényre, amikor autója a 3-as számú főúton Bükkábránynál a vizes úttesten megcsúszott. A politikus könnyebb sérülést szenvedett.

2002. december 23. - Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselő Renault típusú személygépkocsijával a Budapest V. kerületi Arany János utcán haladt és az Akadémia utca kereszteződésénél ütközött össze egy, a Roosevelt tér irányából a Kossuth tér felé védett útvonalon haladó személygépkocsival. A baleset következtében a képviselő személygépkocsijával elsodort egy a kereszteződésben áthaladó gyalogost, majd az utcában parkoló autónak ütközött.

2003. április 1. - Budapesten, a Krisztina körúton koccanásos balesetet szenvedett a Köztársasági Őrezred megkülönböztető jelzést használó járműve, amelyben Orbán Viktor pártelnök, a Fidesz képviselője utazott. Személyi sérülés nem történt.

2004. január 6. - Balsay István fideszes országgyűlési képviselő Székesfehérvár irányába haladt autójával, amikor az 59-es kilométerkőnél kocsijába hátulról beleszaladt egy másik személyautó. Személyi sérülés nem történt. A rendőri intézkedés során a képviselő mentelmi jogára hivatkozva megtagadta az alkoholszonda megfújását.

2004. március 7. - Varga Mihály fideszes országgyűlési képviselő Karcagon szolgálati gépkocsijával egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy balról szabályosan közlekedő szintén személyautónak, emiatt a két gépjármű összeütközött. A karambol során személyi sérülés nem történt.

2004. szeptember 29. - Semjén Zsolt fideszes országgyűlési képviselő gépkocsijával elgázolt egy kerékpárost a Képviselői Irodaház előtt. A kerékpáros könnyebben sérült meg a fején. A politikus az intézkedő rendőrnek azonnal jelezte, hogy lemond képviselői mentelmi jogáról.

2004. november 17. - Tóth Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő halálra gázolt egy kerékpárját toló férfit Szentes és Hódmezővásárhely között. A baleset este történt és a kerékpár nem volt kivilágítva.

2005. március 12. - Megcsúszott és az árokba borult Csongrád és Felgyő között Vincze László fideszes parlamenti képviselő. A képviselő, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, mentelmi jogára hivatkozva nem fújt a szondába.

2005. április 11. - a XI. kerületi Budaörsi úton az M7-es bevezető szakaszán balesetet szenvedett személygépkocsijával Harrach Péter, az Országgyűlés fideszes alelnöke. A balesetben, amelyben három autó ütközött, az egyik gépkocsit vezető nő könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!