Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Autórablók vonszoltak halálra egy kisgyereket

2007.02.09. 18:53
Brazil autórablók hét kilométeren át a kövezeten vonszoltak egy hatéves gyermeket, aki belehalt sérüléseibe.

A rendőrség közlése szerint a háromtagú banda szerdán Rio de Janeiróban fegyverrel kényszerítette az autó utasait - egy anyát és két gyermekét -, hogy hagyják el a járművet. A mama még a gyerek biztonsági övének kikapcsolásával bajlódott, amikor az autórablók hirtelen gázt adtak.

A kicsi az autó baloldali ajtaján kívül rekedt, de a biztonsági öv fogva tartotta. A jelenet tanúinak kiáltozását figyelmen kívül hagyva a bűnözők tovább robogtak, sőt cikk-cakkban haladva próbálták "lerázni" a menekülésüket akadályozó terhet. Amikor hét kilométerrel távolabb végül leállították a kocsit és gyalog elmenekültek, a gyerek már halott volt.

A rendőrség csütörtökön este letartóztatott három - 17, 18 és 19 éves - fiatalt, ketten közülük bevallották, hogy részt vettek a gyilkos autórablásban. "Ezekre az emberekre nincs más szó: szörnyetegek" - idézte pénteken az O Globo című napilap Hercules Pires de Nascimento rendőrbiztos nyilatkozatát a borzalmas esetről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?