Két gyermekét ölte meg egy jánoshidai asszony

2006.06.20. 11:18
Anyagi gondokkal magyarázta tettét az az asszony, aki hétfőn este brutális kegyetlenséggel végzett két kisgyermekével.

Végzett egyéves és ötéves gyermekeivel hétfőn este egy jánoshidai asszony. A 30 éves nő - B-né K. Angelika - brutális kegyetlenséggel támadt a két kisgyerekre, majd öngyilkosságot kísérelt meg, tudtuk meg Kovács Ágnestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A családi tragédiát a munkából késő este hazatérő apa fedezte fel, de a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a két kisgyerek életét. A nő csak könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, őt a rendőrség több emberen elkövetett emberölés gyanújával őrizetbe vették. A rendőrség a történtek körülményeiről nem ad bővebb felvilágosítást.

A nő férjével, két közös gyermekükkel és előző házasságából származó 11 éves gyerekével élt a kis jászsági falu déli szélén, a temető közelében. Az asszony nem bántotta az iskoláskorú gyermekét, aki a ház másik szobájában tartózkodott, miközben édesanyja végzett két féltestvérével.

Anyagi gondok?

A falu lakóit sokkolták a gyilkosságok, senki sem érti, miképp történhetett meg a tragédia. Úgy tudni, hogy a gyilkos anya búcsúlevelet is hagyott, amiben anyagi gondokkal magyarázta tettét. A rendőrségi sajtóreferens úgy fogalmazott, hogy "az egyébként normális életet élő család, az asszonynak köszönhetően súlyos anyagi gondokkal küzdött".

"Semmi jele nem volt, hogy valami gondjuk lenne, rendezett, nyugodt család benyomását keltették. Az egyik kicsi óvodába járt, testvérével volt otthon Angelika" - mondta az Indexnek az egyik utcabéli idős nő. A helyi általános iskolában - ahova a történteket túlélő 11 éves gyerek jár - is értetlenül állnak a történtek előtt, a kisdiák viselkedésében semmi nem utalt arra, hogy gondok lennének otthon.

  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön