Oszkár
20 °C
29 °C

Gyilkos galócát evett öt külföldi

2008.07.09. 18:17
Öt thaiföldi nő gombát szedett Budapest környéki erdőkben, szombat délután jelentkeztek a Péterfy Sándor utcai kórházban rosszullétre panaszkodva. Kiderült, hogy gyilkos galócát ettek, melyből egy fej elfogyasztása is halálos lehet.

Gyilkos galócát evett öt thaiföldi nő, akiket a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályán ápolnak. Ketten még életveszélyben vannak, tájékoztatott a kórház osztályvezetője szerdán.

Zacher Gábor toxikológus kifejtette, az öt nő Budapest környéki erdőkben szedett gombát, amit később elfogyasztott, ez után jelentkeztek a Péterfy Sándor utcai kórházban még szombat délután, rosszullétre panaszkodva. Mint később kiderült, mindannyian gyilkos galócát ettek.

Hárman már túl vannak az életveszélyen, állapotuk stabil, ketten viszont még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak, tette hozzá Zacher Gábor.

Tájékoztatása szerint gyilkos galócából elég egy gombafejet is megenni, ekkora mennyiség már egy felnőtt halálát okozhatja. Mint mondta, korai arról beszélni, hogy azok, akik jobban vannak, mikor hagyhatják el a kórházat; ápolásuk tíz napig még biztosan eltart.