Alfréd
-2 °C
2 °C

Gyilkosság százötvenezerért

2004.01.16. 07:40
Vádiratot nyújtott be az ügyészség az ellen a nő ellen, aki tavaly 150 ezer forintot kínált fel férje megöléséért. Segítője és a két végrehajtó ugyancsak vádlott.
P. Ferenc és felesége kapcsolata 2000-ben romlott meg; a férfi gyakran bántalmazta a nőt, s emellett házasságon kívüli kapcsolata is volt. A vád szerint az asszony 2002 novemberében határozta el, hogy Gy. Rolanddal megöleti a férjét - írja a Népszabadság.

Gy. Roland szólt két ismerősének, L. Pálnak és M. Zoltánnak, hogy pénzért öljék meg P. Ferencet. A két férfi erre 150 ezer forintért vállalkozott. A vádirat rögzíti, hogy a vádlottak 2003. január 23-án találkoztak egy kávézóban, ahol P. Ferencné 50 ezer forintot adott előzetesen a két férfinak, valamint egy fényképet a férjéről - tájékoztatta a Népszabadságot Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A találkozó után az autóklubhoz csalta a férjét, akivel az északi összekötő vasúti hídra sétált. L. Pál és M. Zoltán követte őket. L. Pál a férfit bal halántékánál az ütővel nagy erővel fejbe verte. Különféle bántalmazások lezárásaként L. Pál a baseballütővel olyan erővel verte fejbe P. Ferencet, hogy az utolsó ütéstől az ütő hosszában kettérepedt. A férfi perceken belül meghalt.

Az ügyészség P. Ferencnét és Gy. Rolandot felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolja. L. Pál és M. Zoltán ellen társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat. Valamennyi vádlott előzetes letartóztatásban van.