Ágnes
-1 °C
2 °C

'Nagyszüleim megérdemelték a halált'

2005.02.02. 17:24
Miután lelőtte alvó nagyszüleit a dél-karolinai fiú, felgyújtotta a házukat is. A mostani bírósági perben a kamasz beismerte tettét, de nem bánta meg bűnét, közölte a CNN. A tárgyaláson a bíró előtt kijelentette nagyszülei megérdemelték amit kaptak.
A most tizenöt éves Christopher Pittman még 2001-ben hajtotta végre tettét, azóta a fiatalkorúak börtönében tartják. Christopher az említett időszakban nagyszüleivel élt, ők felügyeltek a kamaszra.

A nagyapa evezővel, az unoka puskával támadt a másikra

A tinédzser iskolájának igazgatója egyik nap behívatta a nagyszülőket, mert a kamasz az iskolába menet a buszon fojtogatta egyik diáktársát. Miután a nagyszülők beszéltek az igazgatóval, a gyereket hazakísérték, és büntetésképpen szobafogságra ítélték. A nagyapja megfenyegette a tinédzsert, hogy ha ki mer jönni fogságából, akkor elveri egy evezővel. A fiú ezt nem vette komolyan kiment a szobából, mert megszomjazott.

"Miután kimentem a szobából nagyapám fogta az evezőt és elkezdett ütlegelni a hátamon. Visszatessékelt a szobámba, így nem sikerült megszereznem a puskát. Vártam tíz percet, majd amikor elaludtak nagyszüleim, újra kimentem a szobámból, fogtam a puskát és négyszer rálőttem az alvó öregeimre."- vallotta a tinédzser.

A gyilkosság után gyújtogatás

Ördögi tettének elkövetése után Pittman gyertyával és mécsesolajjal felgyújtotta házat és elmenekült kutyájával, három fegyverével és a nagyszüleitől ellopott harminchárom dollárral. Miután beült nagyapja autójába, elhajtott, a vadászok egy szomszédos államban találtak rá.

Chirstopher Pittman anti-depresszánst szedett

A gyilkossággal vádolt kamasz Lucinda McCellar, helyettes seriffnek tett vallomást. McCellar a bírósági tárgyaláson rámutatott, hogy a fiú egy olyan anti-depresszánst szedett, ami viselkedészavart okozhat a fiatalkorúaknál. A gyógyszer köztudottan nem ajánlott kiskorúaknaknak. Egy vizsgálat már 2004 októberében kimutatta, hogy erőszakos cselekedetet kiváltó hatása van a pirulának. A seriffhelyettes rávilágított, hogy az orvosi receptre kapható készítmény eddig már sok öngyilkossággal volt kapcsolatba hozható.

A védelem a gyógyszerben bízik

Andy Vickery, a fiú ügyvédje védőbeszédében kijelentette, hogy Christopher Pittman egy félénk gyerek volt abban az időben, amikor a tettet elkövette. "Egy fiatal, akit befolyásolt az erős, tudatmódosító orvosi szer" - mondta. Az ügyvéd hangoztatta, hogy Christophfernek hallucinációi voltak, amelyek tettének elkövetésére vezérelték. Ha Pittmant elítélik akár harminc évre, vagy életfogytig tartó börönre számíthat.