József, Bánk
-7 °C
0 °C

Meggyilkolta élettársa férjét az elhagyott részeg

2005.03.08. 18:13
Élettársának döntése miatt gyilkolta meg annak férjét egy dinnyeberki férfi. A nő előbb a férjétől elköltözött, majd amikor visszaköltözött volna, az erősen ittas élettársa leszúrta a "csábítót".

Leszúrta élettársa férjét az a férfi, akit jogerősen tizenegy év börtönnel sújtott a Pécsi Ítélőtábla kedden, helybenhagyva a Baranya Megyei Bíróság döntését. Az ítélet szerint az italozó életmódot folytató Inotai Zsolt 2001-ben megismerkedett egy férjes asszonnyal és a Baranya megyei Dinnyeberkiben összeköltöztek.

Látogatás után döntött

A nőt 2003. október 10-én meglátogatta a lánya, akiért másnap elment az édesapja, hogy hazavigye. Az asszony ekkor úgy döntött, hogy visszamegy a családjához és elkezdte összepakolni személyes holmiját. Amikor Inotai Zsolt erősen ittas állapotban hazatért, az asszony közölte vele, hogy elhagyja. Erre a vádlott kést rántott, élettársa férjére támadt és a dulakodás közben többször megszúrta.

A nő megpróbált közbelépni, egy kis rezsóval fejbe verte a késelőt, de a gyilkosságot nem tudta megakadályozni. A sértett lánya értesítette a rendőrséget és a mentőket, de a férj életét már nem tudták megmenteni.