Auguszta
-3 °C
2 °C

Tizenöt évet kapott a felesége halálát balesetnek álcázó gyilkos

2004.11.04. 20:14
A Fővárosi Ítélőtábla tizenöt éves fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy horvátországi nyaraláson meggyilkolta állapotos feleségét. A horvát rendőrök balesetnek minősítették az esetet, így a férfi itthon felvehette az életbiztosítás összegét.
Bebizonyosodott, hogy hat éve a mélybe taszította állapotos feleségét egy férfi dubrovniki nyaralásuk során, számolt be róla az MTV Híradója. Csütörtökön emiatt a Fővárosi Ítélőtábla tizenöt évi fegyházbüntetésre ítélte a férjet.

Nem akarta a gyereket

A vád szerint több művi vetélést követően 1997 tavaszán teherbe esett az asszony, a jól működő vállalkozást vezető férj viszont nem akarta gyermeket. Tettének másik oka pedig az volt, hogy feleségére nagy összegű életbiztosítást kötöttek, amelynek ő volt a kedvezményezettje. Mivel nem volt szemtanú, a férfi a gyilkosságot balesetnek álcázta, amivel a horvát rendőrséget sikerült megtévesztenie. Ezután a Magyarországra visszatérő férfi felvette a felesége halála után járó életbiztosítást.

A magyar rendőrségen tett vallomások során azonban többször is ellentmondásba keveredett a férfi, akit két éve a Legfelsőbb Bíróság tizenöt évre ítélt, amit az ítélőtábla csütörtökön pedig helyben hagyott. E szerint leghamarabb tíz év múlva szabadulhat a már öt éve fogvatartott férj. Az ítélet jogerős.