Lóránt, Loránd
-3 °C
3 °C

Újabb tizenévest lőttek agyon Dél-Londonban

2007.02.15. 15:44
"Nagyon tiszelettudóan viselkedett mindenkivel. Nem tudom elhinni, ami történt" - nyilatkozta annak a 15 éves fiúnak az egyik szomszédja, akit szerda éjjel holtan találtak otthonában. Mivel a környéken több hasonló gyilkosság is történt mostanában, a rendőrség vizsgálja az esetleges összefüggéseket.

A londoni rendőrfőkapitány rendkívüli ülést hívott össze, miután szerda éjjel egy 15 éves fiút holtan találtak Dél-Londonban. A fiú már a harmadik tizenéves áldozat, akit az utóbbi két hétben London déli részén lelőttek.

A fiúra Fenwick Place-i otthonában, egy lakótelepi társasház földszinti lakásban egy rokon talált rá szerda délután, erőszakos behatolásnak semmi nyoma nem volt. Bár riasztották a rendőrséget és a mentőket, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Nagyon jó fiú volt

Az egyik szomszéd bevallása szerint az egész lakótelepet mélyen megrázta az eset. „Nagyon jó fiú volt” – mondta Christina Piludu. „Nagyon tiszelettudóan viselkedett mindenkivel. Nem tudom elhinni, ami történt.” A szomszéd elmondta, hogy fiú a szüleivel és húgával élt. „Bájos gyerekek. Billy mindig a téren biciklizett, beszélgetett a többiekkel, csak úgy, mint mások.”- tette hozzá.

Bár a fiú fehér és thai szülők gyermeke, a fekete közösségben elkövetett fegyveres bűncselekményekre szakosodott rendőri csoport vizsgálja az ügyet.

A szerdai eset az elmúlt 12 napban már a harmadik olyan fegyveres gyilkosság Dél-London 5 mérföldes körzetében, amelynek áldozata tinédzser.

Vizsgálják az összefüggéseket

A 16 éves James Andre Smartt-Ford-ot február 3-án éjszaka legalább két lövéssel ölték meg a Streatham Ice Arena-ban.

Michael Dosunmu-t február 6-án, a hajnali órákban lőtték halálra, miután fegyveresek törtek rá peckhami otthonában. A fiatal csak pár nappal korábban ünnepelte 15. születésnapját.

A nyomozók tegnap éjszaka azt nyilatkozták, hogy nem zárnak ki semmilyen eshetőséget a Clapham North-i gyilkossággal kapcsolatban, de hozzátették, nincsenek egyértelmű összefüggések a három gyilkosság között.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!