Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb tizenévest lőttek agyon Dél-Londonban

2007.02.15. 15:44
"Nagyon tiszelettudóan viselkedett mindenkivel. Nem tudom elhinni, ami történt" - nyilatkozta annak a 15 éves fiúnak az egyik szomszédja, akit szerda éjjel holtan találtak otthonában. Mivel a környéken több hasonló gyilkosság is történt mostanában, a rendőrség vizsgálja az esetleges összefüggéseket.

A londoni rendőrfőkapitány rendkívüli ülést hívott össze, miután szerda éjjel egy 15 éves fiút holtan találtak Dél-Londonban. A fiú már a harmadik tizenéves áldozat, akit az utóbbi két hétben London déli részén lelőttek.

A fiúra Fenwick Place-i otthonában, egy lakótelepi társasház földszinti lakásban egy rokon talált rá szerda délután, erőszakos behatolásnak semmi nyoma nem volt. Bár riasztották a rendőrséget és a mentőket, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Nagyon jó fiú volt

Az egyik szomszéd bevallása szerint az egész lakótelepet mélyen megrázta az eset. „Nagyon jó fiú volt” – mondta Christina Piludu. „Nagyon tiszelettudóan viselkedett mindenkivel. Nem tudom elhinni, ami történt.” A szomszéd elmondta, hogy fiú a szüleivel és húgával élt. „Bájos gyerekek. Billy mindig a téren biciklizett, beszélgetett a többiekkel, csak úgy, mint mások.”- tette hozzá.

Bár a fiú fehér és thai szülők gyermeke, a fekete közösségben elkövetett fegyveres bűncselekményekre szakosodott rendőri csoport vizsgálja az ügyet.

A szerdai eset az elmúlt 12 napban már a harmadik olyan fegyveres gyilkosság Dél-London 5 mérföldes körzetében, amelynek áldozata tinédzser.

Vizsgálják az összefüggéseket

A 16 éves James Andre Smartt-Ford-ot február 3-án éjszaka legalább két lövéssel ölték meg a Streatham Ice Arena-ban.

Michael Dosunmu-t február 6-án, a hajnali órákban lőtték halálra, miután fegyveresek törtek rá peckhami otthonában. A fiatal csak pár nappal korábban ünnepelte 15. születésnapját.

A nyomozók tegnap éjszaka azt nyilatkozták, hogy nem zárnak ki semmilyen eshetőséget a Clapham North-i gyilkossággal kapcsolatban, de hozzátették, nincsenek egyértelmű összefüggések a három gyilkosság között.