György
14 °C
24 °C

Kényszergyógykezelésre ítélték a családirtót

2006.11.16. 14:38
Jogerősen felmentette az emberölés bűntette alól, de kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt az atkári férfit, aki megölte felesége 11 és 13 éves lányát. A férfi állítása szerint azért gyilkolt, mert félt a világ pusztulásától és ki akarta irtani a családtagjaiban lakozó gonosz lényeket.

Kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság Bencsik Gábort, aki februárban meggyilkolta felesége két lányát, saját 10 hónapos kisfiát pedig életveszélyesen megsebesítette. A bíróság az atkári férfit elmeállapota miatt jogerősen felmentette az emberölés alól.

Az igazságügyi pszichológus, illetve az orvos szakértő is úgy nyilatkozott, hogy a vádlott paranoid skizofréniában, üldöztetéses hasadásos elmezavarban szenved - mondta Kovács Péter, a Heves Megyei Bíróság szóvivője.

Visszafeküdt aludni

A szörnyű eset idén február 8-án történt. A férfi minden előzmény nélkül támadt rá hajnalban a családjára. Az anya sérülései ellenére kisfiával kimenekült a házból és értesítette a rendőrséget.

A segítség azonban későn érkezett, mert a 30 éves férfi feleségének 11 és 13 éves nevelt lányai ellen fordult és egy saját készítésű kardszerű eszközzel megölte a gyerekeket. Egyes állítások szerint ezt követően visszafeküdt aludni.

A férfi saját tízhónapos kisfiát is életveszélyesen megsebesítette, s ugyancsak súlyos sérülésekkel került kórházba az anya is.

Félt a világ pusztulásától

A kiérkező rendőröket szörnyű látvány fogadta. A düledező, egyablakos parasztház udvarán, az akkori híradások szerint, még órákkal a tragédia után is vértócsa emlékeztetett a történtekre.

A faluban a szomszédok akkor azt mondták, hogy a család ugyan szegényesen, de szépen élt. A közelben lakók nem emlékeztek hangos veszekedésekre, vagy arra, hogy a férfi bántotta volna az asszonyt és a gyerekeket.

A férfi a büntetőeljárás során úgy nyilatkozott, hogy a saját énje elvesztésétől, a világ pusztulásától való szorító félelem lett úrrá rajta. Emiatt érezte úgy, hogy végeznie kell a saját családtagjaiban lakozó gonosz lényekkel.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft