Gusztáv
3 °C
7 °C

A disznóólba száműzte, majd megkéselte élettársát?

2002.09.18. 15:32
A szombaton Karancskesziben leszúrt férfi élettársát gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy egy veszekedés után megölte a férfit. A nőt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A pár viszonya annyira megromlott, hogy a férfinak egy disznóólban kellett élnie, és csak akkor mehetett be a lakásba, ha a nő hívta. A rendőrség szerint Nógrád megyében a legtöbb gyilkosság családi viták miatt történik.
Az emberöléssel gyanúsított 54 éves, Karancskesziben élő nő egy éve élt élettársi kapcsolatban a szombaton holtan talált 34 éves helybéli férfivel, közölte Dávid Gyula ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján Salgótarjánban.

A holttestre a férfi élettársának albérlője talált rá szombat este, az élettársak által közösen használt ház kertjében. A férfi halálát az orvosszakértői vizsgálat szerint egy, az alhasi lágy részeket érő késszúrás okozta. Az emberöléssel a rendőrség a férfi élettársát gyanúsítja. A nőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Fenyegetőzött az asszony

A bűnügyi igazgató tájékoztatása szerint az élettársak italozó életmódot folytattak, veszekedéseik mindennaposak voltak a faluban. Az asszony több alkalommal életveszélyesen megfenyegette a nála jóval fiatalabb férfit, egy esetben pedig baltával támadt rá.

Az utóbbi időben úgy elmérgesedett a viszonyuk, hogy a férfi már a ház melletti használaton kívüli disznóólban élt, és csak az asszony hívására ment be a házba.

A legtöbb gyilkosság családi viták következménye

A gyilkossággal gyanúsított nő tagadja, hogy ő ölte volna meg élettársát; a rendőrség szakértők bevonásával tovább vizsgálja az ügyet, a házban talált késeket lefoglalták.

"A gyanúsított tagadásának ellentmond, hogy néhány hónapja hasonló emberölés történt a faluban, amelynek kapcsán a most őrizetbe vett nő helyeselte a családi viták ilyen rendezését" - tette hozzá a bűnügyi igazgató.

Dávid Gyula ezredes azt is tudatta, hogy a megyében előforduló emberölések döntő többségében családi, baráti konfliktusok elmérgesedéséből fakadnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!