Klaudia
-4 °C
2 °C

Négy férfit gyilkolt meg egy prostituált

2003.12.11. 18:48
A most harninckilenc éves örömlány tizenhét esztendősen gyilkolt először. Nem kizárt, hogy többször is ölt a jellemzően nyereségvágyból gyilkoló prostituált.
Legalább négy férfit gyilkolt meg az elmúlt években egy cseh prostituált, közölte csütörtökön a prágai rendőrség, miután a most harninckilenc éves asszonyt letartóztatta. Iva Knolová rendőrségi szóvivő közölte, nem kizárt, hogy a nő lelkén több gyilkosság is szárad, múltjának vizsgálata ugyanis még nem fejeződött be. A gyilkosságok alapvető indítéka minden esetben pénzszerzés, rablás volt.

A Jaroslava nevű nő először tizenhét éves korában ölt, leszúrta és agyonverte egyik alkalmi cseh partnerét, majd később hasonló módon újra gyilkolt, mégpedig egy külföldi állampolgárt. Bíróság elé került, s a két gyilkosság miatt hét évet kapott. A börtönből alig egy éve engedték szabadon, feltételesen.

Bár a hatóságok hivatalosan kitiltották Prágából, a nő mégis rendszeresen látogatta a fővárost, ahol prostitúcióból élt, és partnereit, amikor csak lehetett, kirabolta. A rendőrségnek most immár bizonyítéka van arra, hogy júniusban, majd augusztusban újra ölt. Előbb egy nyugdíjast gyilkolt meg, majd az eddig ismert utolsó áldozata egy külföldi állampolgár volt, akit szexuális szolgáltatások ürügyén a lakásába invitált, ahol aztán hidegvérűen eltette láb alól, majd az idegentől nagy mennyiségű valutát vett el.

A rendőrség november végén tartóztatta le az asszonyt, amikor egy vidéki hivatalban munkanélküli segélyt szeretett volna elintézni maga számára. A hatóságok az esetet csak most hozták nyilvánosságra azzal, hogy a vizsgálatok még nem fejeződtek be, az ügyben kérik a lakosság segítségét is.