Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Földrajzi profillal a sorozatgyilkos nyomában

2002.10.07. 10:47
A hatóságok megpróbálják összeállítani a washingtoni sorozatgyilkosság "földrajzi profilját", de egyelőre semmilyen személyleírást nem adnak az elkövetőről, nehogy megzavarják az esetleges szemtanúkat.
Szerda óta hat embert ölt meg az a sorozatgyilkos, aki feltehetően találomra választja ki áldozatatit. Montgomery megyében, Washingtontól északra a gyilkosságok elkövetésének helyszínén szigorították az iskolák örzését, és fokozott óvatosságra intették a lakosságot.

Földrajzi profil

A profilkészítés eljárásának lényege, hogy a gyilkosságok helyszíneit összevetik az egyéb rendelkezésre álló információkkal, és így próbálnak az elkövető tartózkodási helyére következtetni. Egy rendőrségi szóvivő szerint az ilyen bűncselekményeket általában a gyilkos lakhelyétől nem messze szokta elkövetni, ezért van esély arra, hogy így közelebb jutnak az elkövetőhöz.

Senkit sem akarnak összezavarni

A ballisztikai vizsgálatok kimutatták, hogy az áldozatokat ugyanazzal a fegyverrel lőtték agyon. A rendőrség már korábban is párhuzamot vont a hat gyilkosság között, a gyilkosságok körülményeinek hasonlósága miatt. Az áldozatok többségével fejlövés végzett - jelentette a CNN.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ügyben és 50.000 dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek. A Reuters információi szerint eddig több mint 4000 telefonhívás érkezett, és 700 bejelentés kapcsán további vizsgálatokat kezdeményeztek az illetékesek. A rendőrség egyelőre nem tervezi, hogy közzéteszi a sorozatgyilkos személyleírását, mivel szerintük ez hátrányosan befolyásolná az esetleges szemtanúk vallomásait.

Továbbra is keresik azt a fehér furgont, amit szemtanúk az utolsó gyilkosság helyszínén láttak. A leírás szerint a furgon "sietve távozott" a helyszínről, és feltehetően két férfi ült benne.

Háttér