Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Földrajzi profillal a sorozatgyilkos nyomában

2002.10.07. 10:47
A hatóságok megpróbálják összeállítani a washingtoni sorozatgyilkosság "földrajzi profilját", de egyelőre semmilyen személyleírást nem adnak az elkövetőről, nehogy megzavarják az esetleges szemtanúkat.
Szerda óta hat embert ölt meg az a sorozatgyilkos, aki feltehetően találomra választja ki áldozatatit. Montgomery megyében, Washingtontól északra a gyilkosságok elkövetésének helyszínén szigorították az iskolák örzését, és fokozott óvatosságra intették a lakosságot.

Földrajzi profil

A profilkészítés eljárásának lényege, hogy a gyilkosságok helyszíneit összevetik az egyéb rendelkezésre álló információkkal, és így próbálnak az elkövető tartózkodási helyére következtetni. Egy rendőrségi szóvivő szerint az ilyen bűncselekményeket általában a gyilkos lakhelyétől nem messze szokta elkövetni, ezért van esély arra, hogy így közelebb jutnak az elkövetőhöz.

Senkit sem akarnak összezavarni

A ballisztikai vizsgálatok kimutatták, hogy az áldozatokat ugyanazzal a fegyverrel lőtték agyon. A rendőrség már korábban is párhuzamot vont a hat gyilkosság között, a gyilkosságok körülményeinek hasonlósága miatt. Az áldozatok többségével fejlövés végzett - jelentette a CNN.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ügyben és 50.000 dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek. A Reuters információi szerint eddig több mint 4000 telefonhívás érkezett, és 700 bejelentés kapcsán további vizsgálatokat kezdeményeztek az illetékesek. A rendőrség egyelőre nem tervezi, hogy közzéteszi a sorozatgyilkos személyleírását, mivel szerintük ez hátrányosan befolyásolná az esetleges szemtanúk vallomásait.

Továbbra is keresik azt a fehér furgont, amit szemtanúk az utolsó gyilkosság helyszínén láttak. A leírás szerint a furgon "sietve távozott" a helyszínről, és feltehetően két férfi ült benne.

Háttér

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!