Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Gyilkossági kísérlet kamerák előtt

2003.11.01. 12:40
Fa mögé ugorva próbált elbújni revolveres támadója elől egy kaliforniai ügyvéd, de csak félsikerrel: golyóktól találva összeesett a bírósági épület előtt Van Nuys településen. Mindezt a televíziós kamerák előtt.
A filmbe illő drámai jelenetet több tévétársaság is megörökítette pénteken, mivel a kamerák már készen álltak Robert Blake színész gyilkossági perének a bíróságon esedékes előzetes meghallgatására.

Nyugodtan elsétált

Az 53 éves Gerry Curry ügyvédre közvetlen közelről lőtt rá a 64 éves William Strier, majd nyugodt tempóban elhaladt a döbbent tévériporterek előtt - míg végül egy rendőr letartóztatta. Stiert 500 ezer dollár óvadék ellenében engednék szabadon - tudósít az AP hírügynökség. A férfi ügyvédje nem kommentálta az esetet.

A támadónak pénzügyi vitája volt az ügyvéddel. Többször is rálőtt, de azt a fa megvédte a súlyosabb sérüléstől. A vérző Curyt kórházba szállították, élete nincs veszélyben - jelentette az AP.

Nem tréfa

"Először azt hittem tréfáról van szó, mert nem láttam füstöt, de aztán rájöttem valódiak a lövések. Nagyon ijesztő volt", nyilatkozta a helyszínről Steve Grayson fotós.

A Blake-üggyel kapcsolatos meghallgatásra kivonult tévéstáboknak így a tervezett témától függetlenül akadt látványos megörökíteni valója. A 69 éves Robert Blake a Baretta tévéshow sztárjaként lett ismert - majd azzal kapcsolatban tűnt fel neve a bűnügyi krónikákban, hogy feleségét halálos lövés érte 2001. május 4-én az előtt a vendéglő előtt, amelyben együtt vacsoráztak. Blake ellen az a vád, hogy ő adta le a lövést, a színész tagad. A gyilkossági perben a tárgyalást február 9-re tűzték ki.