Judit
2 °C
7 °C

Negyven év fegyház a vízvári kettősgyilkosságért

2002.04.04. 15:56
Minimum 40 évet kell börtönben töltenie annak a férfinak, aki 2000 szeptemberében brutálisan meggyilkolt egy orvosházaspárt. A tettes éjszaka pénzt akart lopni a házaspár lakásából, de a tulajdonosok felébredtek. A betörő egy késsel végzett áldozataival.
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság (LB) csütörtökön a másfél évvel ezelőtti vízvári kettős gyilkosság miatt Presing Mihályt, a jogerős ítélet szerint a férfi leghamarabb 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A 25 éves Presing Mihály 2000. szeptember 7-én éjszaka a Somogy megyei Vízváron késsel felszerelkezve bemászott egy orvos házaspárt otthonába, hogy pénzt szerezzen az általa korábban elkövetett motorlopás miatt kiszabott 42 ezer forintos büntetés megfizetéséhez.

Azonnal beismerte tettét

A házaspár azonban felébredt, s amikor felismerték a helybéli támadót, az hosszas dulakodás után 22, illetve 24 késszúrással megölte őket. A rendőrség három hónapos nyomozás után fogta el Presinget, aki gyanúsításakor azonnal beismerte tettét.

A Somogy Megyei Bíróság nyereségvágyból különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt tavaly június 5-én életfogytiglani szabadságvesztést szabott ki azzal, hogy Presing 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Az ügyészség az eljárás során tényleges életfogytiglan kiszabását, azaz a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségének kizárását indítványozta.

Enyhítő körülmény

Az LB helybenhagyta az elsőfokú ítélet jogi minősítését és tekintettel a részletes, feltáró jellegű beismerésre csak annyiban súlyosította a megyei bíróság által kiszabott büntetést, hogy a feltételes szabadlábra bocsátás lehetséges leghamarabbi időpontját 40 évben határozta meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?