Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét évvel ezelőtti gyilkosság tetteseit kapták el

2002.05.23. 13:57
Megtalálták annak a brutális gyilkosságnak az elkövetőit, akik hét évvel ezelőtt halálra vertek egy férfit, elégették, majd levágták a fejét. A már majdnem elfeledett ügyben akkor kapott újra lendületet a nyomozás, amikor észrevették, hogy valaki gyertyát gyújtott azon a helyen, ahol annak idején a holttestet megtalálták.
Felesége és nevelt fia verte agyon azt a férfit, akinek összeégett, fej nélküli holttestét még 1995-ben találták meg Tolna megye határán egy erdőben.

Féltek a lebukástól

A HavariaPress értesülései szerint a hét évvel ezelőtti brutális gyilkosság elkövetői összevesztek az áldozattal, ezért verték halálra. A holttestet először egy pincében tárolták, majd kivitték az erdőbe, gázolajjal lelocsolták és felgyújtották.

Másnap megijedtek, hogy a fogminta alapján esetleg azonosítható lesz a felismerhetetlenné égett test, ezért visszamentek és levágták a fejét. A fejet egy patakba dobták. Hét évvel ezelőtt nem tudták megállapítani az áldozat személyazonosságát, ezért a nyomozást akkor eredmény nélkül lezárta a rendőrség.

Gyertyát gyújtottak

Tavaly halottak napján azonban észrevették, hogy valaki gyertyát gyújtott azon a helyen, ahol annak idején a holttestet megtalálták.

A már-már elfelejtett ügyben újrakezdték a nyomozást és a maradványokon végzett DNS-vizsgálatok kiderítették, ki volt az áldozat. Így jutottak el a férfi feleségéhez és annak első házasságából született fiához. A fiút az Interpol segítségével tudták csak kézre keríteni. A brutális gyilkosság két gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezték.