Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Hét évvel ezelőtti gyilkosság tetteseit kapták el

2002.05.23. 13:57
Megtalálták annak a brutális gyilkosságnak az elkövetőit, akik hét évvel ezelőtt halálra vertek egy férfit, elégették, majd levágták a fejét. A már majdnem elfeledett ügyben akkor kapott újra lendületet a nyomozás, amikor észrevették, hogy valaki gyertyát gyújtott azon a helyen, ahol annak idején a holttestet megtalálták.
Felesége és nevelt fia verte agyon azt a férfit, akinek összeégett, fej nélküli holttestét még 1995-ben találták meg Tolna megye határán egy erdőben.

Féltek a lebukástól

A HavariaPress értesülései szerint a hét évvel ezelőtti brutális gyilkosság elkövetői összevesztek az áldozattal, ezért verték halálra. A holttestet először egy pincében tárolták, majd kivitték az erdőbe, gázolajjal lelocsolták és felgyújtották.

Másnap megijedtek, hogy a fogminta alapján esetleg azonosítható lesz a felismerhetetlenné égett test, ezért visszamentek és levágták a fejét. A fejet egy patakba dobták. Hét évvel ezelőtt nem tudták megállapítani az áldozat személyazonosságát, ezért a nyomozást akkor eredmény nélkül lezárta a rendőrség.

Gyertyát gyújtottak

Tavaly halottak napján azonban észrevették, hogy valaki gyertyát gyújtott azon a helyen, ahol annak idején a holttestet megtalálták.

A már-már elfelejtett ügyben újrakezdték a nyomozást és a maradványokon végzett DNS-vizsgálatok kiderítették, ki volt az áldozat. Így jutottak el a férfi feleségéhez és annak első házasságából született fiához. A fiút az Interpol segítségével tudták csak kézre keríteni. A brutális gyilkosság két gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezték.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!