Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Négyes családi gyilkosság Newcastle-ban

2006.07.10. 00:25
A rendőrség szerint katonai tapasztalatokkal bíró és feltehetőleg elmebeteg férfi egy kézifegyverrel, egy nagy tűzerejű puskávak és jelentős mennyiségű lőszerrel ment be egy rendőrörsre, ahol robbantással fenyegetőzött, miután az eddigi vizsgálatok szerint megölte négy közeli hozzátartozóját.
Négy közeli hozzátartozóját lőtte agyon egy férfi vasárnap az észak-angliai Newcastle-ban, utána besétált a szomszédos rendőrőrsre, és közölte, hogy pokolgép van nála. A helyi rendőrség beszámolója szerint a vizsgálat megkezdése előtt a gyanúsítottnál lévő, robbanószerkezetnek mondott csomagot kellett megvizsgálni. Erről kiderült, hogy szögekkel körberakott villanógránát volt. A rendőrőrsöt kiürítették, és a brit hadsereg kihívott tűzszerészei ellenőrzött robbantással, a rendőrségi épületben semmisítették meg a veszélyes szerkezetet. A férfi csomagjában ezenkívül egy kézifegyver, egy nagy tűzerejű puska és jelentős mennyiségű lőszer is volt.

A férfi által megadott címen, egy közeli családi házban a nagy erőkkel kivonult rendőri egység négy holttestet talált: egy hetven év körüli házaspárét és két, negyvenes éveiben járó férfiét. Mindegyiküket közvetlen közelről lőtték agyon; dulakodásnak a rendőrök nem lelték nyomát. Az első közlések szerint az áldozatok a gyanúsított közeli rokonai. A rendőrség úgy tudja, hogy a négyes gyilkosság feltételezett elkövetőjének "vannak katonai tapasztalatai", és valószínűleg elmebeteg. A hatóságok a véres bűncselekmény helyszínének közvetlen környékét is kiürítették, a lakókat egy közeli iskolában helyezték el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!