Judit
3 °C
7 °C

Nőügy miatt vágta el a torkát

2004.07.15. 14:11
Megöltek egy negyvenhat éves férfit a szegedi Lechner tér egyik bérházában. A júniusban történt emberölés gyanúsítottja most beismerte tettét, mint kiderült, egy nő miatt veszett össze áldozatával. A közös italozás végül véres gyilkosságba torkollott.
Beismerte tettét az a férfi, aki három héttel ezelőtt meggyilkolta egy ismerősét Szegeden. A rendőrségre még június 22-én jelentették be, hogy holtan találtak egy középkorú férfit a csongrádi megyeszékhelyen, egy Lechner téri bérelt lakásban.

Az áldozatról hamarosan kiderült, hogy egy 46 éves férfi, a rendőrség július elején elfogta a gyilkosság feltételezett elkövetőjét is. A 48 éves szegedi férfit a rendőrség őrizetbe vette, és a bíróság időközben elrendelte az előzetes letartóztatását is. A gyanúsított a napokban beismerte tettét, erről a rendőrségen csütörtökön, sajtótájékoztató számoltak be.

Mint kiderült, a tragikus bűncselekmény a két férfi közös nőismerőse miatt történt. Az elkövető és a későbbi áldozat ugyanis a végzetes napon, egy környékbeli kocsmában vitába keveredett a nőről alkotott véleményük miatt. A szóváltás az áldozat Lechner téri lakásában folytatódott, ahol a kitartó italozás kölcsönös sértegetésekbe torkollott. Végül az idősebbik férfi annyira feldühödött, hogy felkapta az asztalon lévő kést, és egyetlen vágással, fültől fülig felhasította áldozata torkát.

A meggyilkolt férfi a helyszínen elvérzett, az utcaseprőként dolgozó elkövető azonban nem rendült meg, és másnap reggel hat óra körül nyugodtan megjelent a munkahelyén. Az ügy különlegessége az volt, hogy a férfi munkaterületébe a Lechner tér is beletartozott, az elkövető így elejétől végéig szemlélője lehetett a rendőrségi helyszínelésnek is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?