Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Nőügy miatt vágta el a torkát

2004.07.15. 14:11
Megöltek egy negyvenhat éves férfit a szegedi Lechner tér egyik bérházában. A júniusban történt emberölés gyanúsítottja most beismerte tettét, mint kiderült, egy nő miatt veszett össze áldozatával. A közös italozás végül véres gyilkosságba torkollott.
Beismerte tettét az a férfi, aki három héttel ezelőtt meggyilkolta egy ismerősét Szegeden. A rendőrségre még június 22-én jelentették be, hogy holtan találtak egy középkorú férfit a csongrádi megyeszékhelyen, egy Lechner téri bérelt lakásban.

Az áldozatról hamarosan kiderült, hogy egy 46 éves férfi, a rendőrség július elején elfogta a gyilkosság feltételezett elkövetőjét is. A 48 éves szegedi férfit a rendőrség őrizetbe vette, és a bíróság időközben elrendelte az előzetes letartóztatását is. A gyanúsított a napokban beismerte tettét, erről a rendőrségen csütörtökön, sajtótájékoztató számoltak be.

Mint kiderült, a tragikus bűncselekmény a két férfi közös nőismerőse miatt történt. Az elkövető és a későbbi áldozat ugyanis a végzetes napon, egy környékbeli kocsmában vitába keveredett a nőről alkotott véleményük miatt. A szóváltás az áldozat Lechner téri lakásában folytatódott, ahol a kitartó italozás kölcsönös sértegetésekbe torkollott. Végül az idősebbik férfi annyira feldühödött, hogy felkapta az asztalon lévő kést, és egyetlen vágással, fültől fülig felhasította áldozata torkát.

A meggyilkolt férfi a helyszínen elvérzett, az utcaseprőként dolgozó elkövető azonban nem rendült meg, és másnap reggel hat óra körül nyugodtan megjelent a munkahelyén. Az ügy különlegessége az volt, hogy a férfi munkaterületébe a Lechner tér is beletartozott, az elkövető így elejétől végéig szemlélője lehetett a rendőrségi helyszínelésnek is.