Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Agyonverték az eltűnt asszonyt

2003.09.15. 13:37
Feltehetően nyereségvágyból verte agyon nőismerősét egy férfi. Az iszkaszentgyőrgyi nő eltűnését májusban jelentette barátnője. Feltételezett gyilkosa a gyanú szerint már márciusban próbálkozott, áramot vezetett a nő házának kilincsébe.
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint agyonverte, majd elásta egy nőismerősét Székesfehérvár közelében. Az elásott holttestre a múlt pénteken bukkant rá egy kutyasétáltató a sárpentelei parkerdőben.

Áramot vezetett a kilincsbe

Az elhunyt, iszkaszentgyörgyi nő azonosítása után azonnal kiderült, hogy eltűnését még május 8-án jelentette be egy barátnője. Emellett kiderült az is, hogy a minden bizonnyal agyonvert asszonyt feltehetőleg már márciusban is meg akarta gyilkolni valaki, a lakásajtajának kilincsébe vezetett árammal.

A rendőrök ezek ismeretében több szálon indították meg a nyomozást az ügyben. Különös tekintettel voltak arra is, hogy a korábbi emberölési kísérlet tetteséről kiderült: pontos helyismerettel rendelkezett a nő lakásában. A gyanú így rövidesen a nő egy ismerősére terelődött, akinek hozzáférése volt a nő bankszámlájához, ráadásul ellentmondásos vallomásokat tett az asszony eltűnése ügyében is.

Vascsővel ölte meg

A vizsgálat újabb adatai szerint a férfi május 7-én, egy szóváltás végén támadott rá a nőre, akit végül egy vascsővel vert agyon. Hat nappal később visszatért a tetthelyre, és elásta az asszony holttestét. A férfinál tartott házkutatás alkalmával a rendőrök több bűnjelet is lefoglaltak, őt magát pedig kihallgatása után őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte a 36 éves iszkaszentgyörgyi gyanúsított előzetes letartóztatását is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?