Marcell
19 °C
32 °C

Agyonverték az eltűnt asszonyt

2003.09.15. 13:37
Feltehetően nyereségvágyból verte agyon nőismerősét egy férfi. Az iszkaszentgyőrgyi nő eltűnését májusban jelentette barátnője. Feltételezett gyilkosa a gyanú szerint már márciusban próbálkozott, áramot vezetett a nő házának kilincsébe.
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint agyonverte, majd elásta egy nőismerősét Székesfehérvár közelében. Az elásott holttestre a múlt pénteken bukkant rá egy kutyasétáltató a sárpentelei parkerdőben.

Áramot vezetett a kilincsbe

Az elhunyt, iszkaszentgyörgyi nő azonosítása után azonnal kiderült, hogy eltűnését még május 8-án jelentette be egy barátnője. Emellett kiderült az is, hogy a minden bizonnyal agyonvert asszonyt feltehetőleg már márciusban is meg akarta gyilkolni valaki, a lakásajtajának kilincsébe vezetett árammal.

A rendőrök ezek ismeretében több szálon indították meg a nyomozást az ügyben. Különös tekintettel voltak arra is, hogy a korábbi emberölési kísérlet tetteséről kiderült: pontos helyismerettel rendelkezett a nő lakásában. A gyanú így rövidesen a nő egy ismerősére terelődött, akinek hozzáférése volt a nő bankszámlájához, ráadásul ellentmondásos vallomásokat tett az asszony eltűnése ügyében is.

Vascsővel ölte meg

A vizsgálat újabb adatai szerint a férfi május 7-én, egy szóváltás végén támadott rá a nőre, akit végül egy vascsővel vert agyon. Hat nappal később visszatért a tetthelyre, és elásta az asszony holttestét. A férfinál tartott házkutatás alkalmával a rendőrök több bűnjelet is lefoglaltak, őt magát pedig kihallgatása után őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte a 36 éves iszkaszentgyörgyi gyanúsított előzetes letartóztatását is.