Ágnes
-5 °C
2 °C

A Pentagon embere a washingtoni sorozatgyilkos?

2002.10.14. 11:35
A washingtoni sorozatgyilkosság miatt a hadseregnek és a haditengerészetnek is át kell vizsgálnia személyi aktáit. A rendőrség letartóztatott egy étteremvezetőt, aki szabadnapot szeretett volna, ezért azt mondta a rendőrségnek, hogy látta a sorozatgyilkost.
A washingtoni sorozatgyilkos eddig tíz embert vett célba, nyolcan életüket vesztették, ketten pedig súlyosan megsebesültek. A washingtoni rémként elhíresült elkövető legutóbbi áldozata egy 53 éves, hatgyermekes családapa volt, akivel a gyilkos a szokásos forgatókönyv szerint - feltehetően találomra - végzett. A gyilkosságok körülményeiből ítélve a nyomozók úgy gondolják, hogy az elkövető olyan mesterlövész lehet, aki korábban valamelyik katonai szervezetnél kapott kiképzést. Washingtoni televíziós források tudni vélik, hogy többek között a Pentagont is felkérték, vizsgálja meg, a közelmúltban elbocsátott alkalmazottai között nincs-e mesterlövész. A kérés a hadsereg és a haditengerészet személyi kartonjaira is vonatkozik.

A Newsweek információi szerint a védelmi minisztérium a Fort Bragg-i mesterlövész-iskolát is felszólította, vizsgálja át minden olyan leszerelt katona és jelentkező személyi anyagát, akik pszichés problémákkal küzdenek. A nyomravezetőnek járó jutalom eközben elérte a félmillió dollárt.

A megfáradt éttermes

Virginiai rendőrök vasárnap letartóztattak egy étteremvezetőt. A 25 éves Richard L. Jones vasárnap reggel a rendőrségen bejelentette, hogy egy "puskás alakot" látott sétálni az észak-staffordi bevásárlóközpont tetején. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a sorozatgyilkosságok helyszínéhez közel eső áruházba, azonban nem talált egyetlen gyanús alakot sem. Később kiderült, hogy a bevásárlóközpontban dolgozó betelefonáló csupán azért vezette félre a rendőrséget, mert azt remélte, hogy a felfordulás miatt szabadnapot vehet ki.

A szabadnapos gyilkos

A hétvége folyamán nem történt olyan további gyilkosság, amelyet a washingtoni rémmel lehetett volna összefüggésbe hozni. Ezzel kapcsolatban James Alan Fox, Boston Északkeleti Egyetemének kriminológusa úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg még a washingtoni rémnek is be kell osztania az idejét, és a jelek szerint hétvégén nincs ideje gyilkolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!