Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Pentagon embere a washingtoni sorozatgyilkos?

2002.10.14. 11:35
A washingtoni sorozatgyilkosság miatt a hadseregnek és a haditengerészetnek is át kell vizsgálnia személyi aktáit. A rendőrség letartóztatott egy étteremvezetőt, aki szabadnapot szeretett volna, ezért azt mondta a rendőrségnek, hogy látta a sorozatgyilkost.
A washingtoni sorozatgyilkos eddig tíz embert vett célba, nyolcan életüket vesztették, ketten pedig súlyosan megsebesültek. A washingtoni rémként elhíresült elkövető legutóbbi áldozata egy 53 éves, hatgyermekes családapa volt, akivel a gyilkos a szokásos forgatókönyv szerint - feltehetően találomra - végzett. A gyilkosságok körülményeiből ítélve a nyomozók úgy gondolják, hogy az elkövető olyan mesterlövész lehet, aki korábban valamelyik katonai szervezetnél kapott kiképzést. Washingtoni televíziós források tudni vélik, hogy többek között a Pentagont is felkérték, vizsgálja meg, a közelmúltban elbocsátott alkalmazottai között nincs-e mesterlövész. A kérés a hadsereg és a haditengerészet személyi kartonjaira is vonatkozik.

A Newsweek információi szerint a védelmi minisztérium a Fort Bragg-i mesterlövész-iskolát is felszólította, vizsgálja át minden olyan leszerelt katona és jelentkező személyi anyagát, akik pszichés problémákkal küzdenek. A nyomravezetőnek járó jutalom eközben elérte a félmillió dollárt.

A megfáradt éttermes

Virginiai rendőrök vasárnap letartóztattak egy étteremvezetőt. A 25 éves Richard L. Jones vasárnap reggel a rendőrségen bejelentette, hogy egy "puskás alakot" látott sétálni az észak-staffordi bevásárlóközpont tetején. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a sorozatgyilkosságok helyszínéhez közel eső áruházba, azonban nem talált egyetlen gyanús alakot sem. Később kiderült, hogy a bevásárlóközpontban dolgozó betelefonáló csupán azért vezette félre a rendőrséget, mert azt remélte, hogy a felfordulás miatt szabadnapot vehet ki.

A szabadnapos gyilkos

A hétvége folyamán nem történt olyan további gyilkosság, amelyet a washingtoni rémmel lehetett volna összefüggésbe hozni. Ezzel kapcsolatban James Alan Fox, Boston Északkeleti Egyetemének kriminológusa úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg még a washingtoni rémnek is be kell osztania az idejét, és a jelek szerint hétvégén nincs ideje gyilkolni.