Sára, Márió
2 °C
6 °C

Életfogytiglant kapott a szülőgyilkos kerekegyházi férfi

2003.11.11. 15:47
Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kerekegyházi férfit, aki 2001 júniusában megölte szüleit. A másodfokon hozott határozat szerint Boros Sándor leghamarabb 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra.
A táblabíróság Hegedűs István vezette ítélőtanácsa a Bács-Kiskun Megyei Bíróság múlt év szeptemberi, első fokon meghozott döntését hagyta helyben.

A vádirat szerint az 1971-ben született Boros Sándor együtt élt szüleivel kerekegyházi házukban. Apja folyton kritizálta, ezért rossz volt a viszonya, anyjával viszont jó kapcsolatban állt.

A tragédia napján reggel az anya elment otthonról. A vádlott apjával udvari ketrecet épített. Munka közben az apa folyamatosan bírálta, ügyetlennek nevezte fiát. A vádlott ezt 11 óráig tűrte, akkor szembefordult apjával és kalapáccsal hét ütést mért rá - állapította meg a vizsgálat.

A vádirat szerint a sértett nem halt meg, ezért a fiatalember egy disznóölő késsel többször megszúrta - ennek következtében az apa életét vesztette.

A vádhatóság megállapította, hogy a délután hazaérkező anya a halott apa láttán kiabálva felelősségre vonta fiát, mire Boros Sándor megfojtotta anyját, majd a holttesteket elásta a pincében.

A vádirat szerint később azt mondta a rokonoknak és az ismerősöknek, hogy a szülei kocsival elmentek ketrecet venni. Az autót elvitte Kerekegyházától mintegy 5 kilométerre, és otthagyta.

Boros Sándort poligráfos vizsgálatát követően hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrségen, ahol beismerő vallomást tett - áll a vádiratban.