Ágnes
-1 °C
2 °C

Ölt, mert nem akart bort hozni

2005.11.24. 10:52
Jogerősen nyolc év börtönt kapott egy bajai férfi, aki azután szúrta le vendéglátóját, hogy azon vitatkoztak: hozzon-e bort.

Italozás közben egy késsel halálosan megsebesítette egy ismerősét az a bajai férfi, akit csütörtökön jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint a 35 éves, többnyire a bajai hajléktalan szálláson, illetve alkalmi barátainál éjszakázó Piti Imre idén februárban felkereste ebéd után egyik bakai ismerősét, akinek kérésére az esti órákban kétszer is hozott bort a közelből. Amikor vendéglátója újra felszólította, hogy menjen el bortért, Piti Imre kijelentette, nem megy sehova, mert késő van. Erre a házigazda felkapott egy konyhakést az asztalról, s azzal fenyegette Pitit, hogy hozzon bort.

A kérést megtagadó Piti Imre kiütötte a kést az elégedetlenkedő ismerőse kezéből, majd felkapta azt és a férfi mellébe szúrta.

A megszúrt férfi kiment a lépcsőházba, ahol összeesett; a szúrás után 5-10 perccel meghalt. A vádlott egy darabig várt házigazdája visszatérésére, majd elhagyta a házat úgy, hogy látta a földön fekvő sértettet, de segítséget nem nyújtott neki. A reggeli órákban autóbusszal Kiskunhalasra utazott, ott tartóztatta le a rendőrség.

Piti Imre a felelősségét csak részben ismerte el, és azt állította, hogy a dulakodás közben a sértett "csak beledőlhetett a késbe". A bíróság emberölés bűntettében találta bűnösnek Piti Imrét, s ezért nyolc év börtönre ítélte és hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.