Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Elfogták a mohácsi gyújtogató gyilkost

2006.03.09. 16:43
Ötszáz forintért ölte meg alkalmi munkaadóját egy mohácsi férfi. A tettét beismerő gyanúsított azt vallotta, hogy "keze nem tudta elengedni a fejszét". Később, hogy lebuktassa magát, felgyújtotta áldozata házát.

Agyonverte nőismerősét, majd rágyújtotta házát egy 49 éves mohácsi férfi. A gyanúsított, büntetett előéletű, italozó életmódot folytató férfi alkalmanként fát vágott az egyedül élő, zárkózott asszonynál, aki munkáját néhány száz forinttal hálálta meg. A férfi azonban három héttel ezelőtt általa is megmagyarázhatatlan okból a a 73 éves asszonyra támadt, s a fahasogatásra használt fejszével agyonverte őt.

Az elkövető beismerő vallomást tett. Kihallgatásakor azt vallotta, hogy "keze nem tudta elengedni a fejszét, hátulról többször lesújtott az idős nőre, majd amikor látta, hogy földön fekvő áldozata még él, azt mondta neki, meg kell, hogy ölje, ne szenvedjen tovább". Azzal kivégzésszerűen a homlokára ütött a fejszével.

A gyilkos ezt követően pénzért és értéktárgyakért kutatott a házban, az ott talált ötszáz forinttal pedig hazatért Kölkedre. A következő napokban azonban lelkiismeretfurdalása támadt.

Azt akarta, hogy az áldozatot megtalálják, ezért hétfőn visszament a tett helyszínére. Csak az volt a célja, hogy "füstöt csináljon", de közben véletlenül felgyújtotta a házat.

A rendőrség a tűzoltók és a halottkém vizsgálatát követően indított nyomozást az elkövető kézre kerítése érdekében. A gyilkost édesanyja otthonában fogták el, miután veszekedett anyjával és nála is tüzet okozott. A férfi tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethető.

n