Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Gyújtogattak a belvárosban

2006.03.18. 10:18
Ismeretlen tettesek felgyújtották az összehordott lomokat a Visegrádi utcában, négy autó és egy kirakat rongálódott meg a tűzben.

Gyújtogatás miatt négy gépkocsi megrongálódott szombatra virradóra Budapesten; személyi sérülés nem történt, az anyagi kár felmérése folyamatban van - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Nincsenek sérültek


Klikk a képre!
A BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, hajnali két óra körül történt a gyújtogatás, lakossági bejelentésre vonultak ki a tűzoltók. A kerületben most esedékes a lomtalanítás, a Visegrádi utca Szent István körúthoz közeli részén összehordott lomokat gyújtották fel ismeretlen tettesek.

A lángok átterjedtek négy gépkocsira, amelyek a tűzben megrongálódtak. Szintén megrongálódott egy üzlet kirakata. A kerületi rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A sajtóügyeletes az Indexnek elmondta, az esetleges büntetés mértéke az okozott kártól függ, a pontos anyagi veszteségről azonban egyelőre nem nyilatkozik a BRFK.

Másfél hónapja

Legutóbb februárban volt hasonló eset a fővárosban, amikor minden valószínűség szerint szándékosan felgyújtották egy budai kávézót. A II.kerületi Pusztaszeri úton található szórakozóhelyen hajnali fél kettő előtt csaptak fel a lángok. A tűz a Café 57 Restaurant külső üvegportáján 8-10 négyzetméteres területen, a bejáratnál, a teraszon és a tető egy részén tombolt a tűz, és égtek a kávézó előtti dísznövények is. A tűzben akkor sem sérült meg senki.

Ugyanazon a napon egy elárusító pavilon és a tetőszerkezet egy része égett le egy tűzben. A XIX. kerületi Kossuth téren található fedett piacon február másodikán hajnali fél kettőkor gyulladt ki egy zöldséges bódé. A tűz átterjedt a piac tetőszerkezetére is. A lángok összességében körülbelül száz négyzetméternyi területen pusztítottak a piacon. A tűz okát egyelőre vizsgálják, de nem valószínű, hogy szándékos gyújtogatás történt.