Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

13 évre ítélték a gyerekeket megerőszakoló dobozi férfit

2008.05.06. 14:38
13 évig ül majd börtönben az a dobozi férfi, aki saját lányával, nevelt lányával fajtalankodott, több gyereket megerőszakolt, vert és fenyegetett. Korábban ült már börtönben hasonló tettekért.

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a dobozi férfit, akit erőszakos közösüléssel és más bűncselekményekkel vádoltak meg. Az ítélet szerint a munkanélküli, önálló jövedelemmel nem rendelkező, többször büntetett Kiss László, 2001-től élt együtt élettársával. Közösen nevelték a nő két gyermekét és a kapcsolatból született két gyermeket Dobozon.

A vádlott 2004-től igazolhatóan, többször fajtalankodott élettársa akkor kilencéves unokahúgával, megverte és megfenyegette a gyereket. A lány apját egyébként egy hasonló ügyben 2006-ban a Szegedi Ítélőtábla jogerősen 7 év 6 hónapi szabadságvesztésre ítélte.

A vádlott ezen kívül a 2006 áprilisi elfogása előtt legalább két és fél éven keresztül hetente több alkalommal megerőszakolta 1990-ben született nevelt lányát, akit gyilkossággal fenyegetett, ha szól valakinek. Ezt látta a lány édesanyja, akit 2007-ben a bíróság azért ítélt felfüggesztett fogházbüntetésre, mert bár tudott a cselekményről, de nem tett bejelentést a hatóságoknál.

A férfi egyébként ezzel párhuzamosan egymással fajtalankodásra kényszerítette élettársát és nevelt lányát, illetve rendszeresen megverte a nő fiát is. Végül elfogása előtt saját négy éves lányával is fajtalankodott.

Kiss Lászlót tizenkettedik évét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, két rendbeli kényszerítés, szemérem elleni erőszak, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak, védekezésre képtelen személlyel szemben folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés, három rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint 12. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság 2008. február 5-én.

Ezt a döntést hagyta helyben a Szegedi Ítélőtábla. Az ítélet jogerős, a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.