Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Öten meghaltak Gyöngyösnél egy buszkarambolban

2004.01.20. 09:12
Öten vesztették életüket abban a közúti balesetben, amely kedden hajnalban történt a régi 3-as úton Gyöngyös határában. A főút Gyöngyös és Visonta közötti szakaszán a Mátra Volán autóbusza karambolozott fél nyolc körül egy mikrobusszal eddig tisztázatlan körülmények között. Mind az öt áldozat a kisbuszban utazott.
Öt halálos áldozattal járó közúti baleset történt kedd reggel Gyöngyös külterületén; ezt követően teljes útzárlatot rendeltek el a 3-as számú főúton Gyöngyös és az abasári leágazó között.

Súlyos baleset Záhonynál
Két ember meghalt, kettő életveszélyesen, egy ember súlyosan megsebesült a 4-es számú főút Záhony előtti szakaszán, ahol összeütközött két autó kedden. Egy férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, míg egy kisfiút és egy másik férfit életveszélyes, egy harmadikat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. Az eddigi adatok szerint az elhunytak, valamint az életveszélyes állapotban lévő kisfiú egy tiszabezdédi család tagjai. A család, valamint még egy ember, autóval Záhony irányába haladt, amikor a kocsi előzés közben a síkos, a hótól latyakos úton megcsúszott, és nekicsapódott egy szemből érkező másik járműnek. Az utóbbi sofőrje szintén életveszélyes sebesüléseket szenvedett az ütközés során. A baleset miatt a 4-es főút Záhony előtti szakaszán több órán át szünetelt a forgalom.
Gyöngyös és a 3-as főút abasári leágazója között több mint három kilométeres szakaszon folytatják a mentést és a helyszínelést - mondta az MTI-nem Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A gyöngyösi rendőrkapitányság ügyeletesének közlése szerint a 3-as főúton a Mátravolán egyik helyközi járata frontálisan ütközött egy kisbusszal, amelynek mind az öt utasa meghalt. A buszon utazók közül hárman szenvedtek könnyebb sérüléseket.

A szerencsétlenség oka egyelőre pontosan nem ismeretes, de valószínűsíthető, hogy a havas, síkos úton a mikrobusz megcsúszott, és átpördült a szembejövő sávba - mondta el a magát megnevezni nem kívánó ügyeletes.

A katasztrófavédelmi szóvivő közlése szerint az útzárat a környéken 11 óra körül feloldották.