Móric
14 °C
15 °C

Tizenhárom éves szatírt fogott a győri rendőrség

2002.07.24. 15:23
A győri rendőrség adatai szerint 14 esetben fogdosta áldozatait egy 13 éves gyerek Győrben. A fiatal fiú kíváncsiságával magyarázta tettét, az eljárást megszüntették, mert az elkövető kora miatt nem büntethető.
Az elmúlt hetekben több bejelentés is érkezett egy erőszakoskodó férfival kapcsolatban a győri rendőrségre, a szatírról elfogása után derült ki, hogy mindössze 13 éves. Kiss Imréné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a rendőrség tudomása szerint a közelmúltban 14 esetben ért támadás 11-25 éves lányokat, asszonyokat az egyik lakótelepen.

A tettesről - aki mindig kerékpáron érkezett a helyszínre - a személyleírások alapján fantomrajz készült. Június 22-én két járőröző rendőr igazoltatott egy biciklis fiút. A megtermett, koránál jóval idősebbnek tűnő fiút másnapra beidézték a kapitányságra, ahol édesanyjával együtt meg is jelent, majd beismerő vallomást tett.

Elmondása szerint a szexuális kíváncsiság vezérelte, azt akarta megtudni, hogy milyen a női test. A kiszemelt áldozatokat követte, majd egy félreeső helyen lefogta és megtapogatta őket. Kiss Imréné elmondta: a fiú több esetben is szemérem elleni erőszakot követett el, de kora miatt nem büntethető, ezért az eljárást megszüntették ellene, pszichológiai vizsgálatát azonban szükségesnek tartják.