Szilárda
-4 °C
3 °C

Tizenhárom éves szatírt fogott a győri rendőrség

2002.07.24. 15:23
A győri rendőrség adatai szerint 14 esetben fogdosta áldozatait egy 13 éves gyerek Győrben. A fiatal fiú kíváncsiságával magyarázta tettét, az eljárást megszüntették, mert az elkövető kora miatt nem büntethető.
Az elmúlt hetekben több bejelentés is érkezett egy erőszakoskodó férfival kapcsolatban a győri rendőrségre, a szatírról elfogása után derült ki, hogy mindössze 13 éves. Kiss Imréné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a rendőrség tudomása szerint a közelmúltban 14 esetben ért támadás 11-25 éves lányokat, asszonyokat az egyik lakótelepen.

A tettesről - aki mindig kerékpáron érkezett a helyszínre - a személyleírások alapján fantomrajz készült. Június 22-én két járőröző rendőr igazoltatott egy biciklis fiút. A megtermett, koránál jóval idősebbnek tűnő fiút másnapra beidézték a kapitányságra, ahol édesanyjával együtt meg is jelent, majd beismerő vallomást tett.

Elmondása szerint a szexuális kíváncsiság vezérelte, azt akarta megtudni, hogy milyen a női test. A kiszemelt áldozatokat követte, majd egy félreeső helyen lefogta és megtapogatta őket. Kiss Imréné elmondta: a fiú több esetben is szemérem elleni erőszakot követett el, de kora miatt nem büntethető, ezért az eljárást megszüntették ellene, pszichológiai vizsgálatát azonban szükségesnek tartják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!