Géza
-12 °C
-4 °C

Túszdráma a győri belvárosban

2003.08.01. 20:13
Késsel és pisztollyal fenyegette túszát egy győri férfi, pénteken késő délután a város belvárosában. A fiatal nőt kiaszabadította a rendőrség, a túszejtő azonban megsebesítette a vele tárgyaló rendőrtisztet. A mellkasi sérülést szenvedett megyei főkapitány-helyettest kórházban ápolják. A HavariaPress úgy tudja: családi problémák miatt, elkeseredésében nyúlt fegyverhez az őrizetbe vett férfi.
Túszdráma zajlott péntek délután a győri sétáló utcán, egy középkorú férfi egy üzletbe berántott egy fiatal nőt, akire kést és pisztolyt fogott. A rendőrség rövid idő alatt kiszabadította a nőt, de az akció közben a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitány helyettese, a közbiztonsági igazgató mellkasi sérülést szenvedett.

"Dulakodás közben szúrta meg az elkövető a főkapitány helyettesét" - mondta a helyszínen Kovács Kriszta főhadnagy, sajtóreferens. A túsznak nem esett baja. A férfit a győri kapitányságra állították elő. A támadás célja egyelőre ismeretlen - közölte a sajtóval Kovács Kriszta sajtóreferens.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a rendőrségi pszichológus és a főkapitány helyettes is megkísérelte jobb belátásra bírni a támadót, de a rábeszélést nem járt eredménnyel. A rendőrség azt is közölte: nem végleges adatok szerint a támadó és a túsz korábban nem ismerte egymást.

Az első információk szerint a felgyülemlett családi promlémák miatti elkeseredésében nyúlt fegyverhez a férfi. később felmerült, hogy szerelmi motívum áll a győri túszdráma mögött, az elkövető nagy valószínűséggel azért támadta meg a nőt, mert az visszautasította közeledését.

A HavariaPress információi szerint a támadó a város sétáló utcájának egyik üzletébe rántott be egy arra járó fiatal nőt. Túszát késsel és pisztollyal fenyegette meg. A kiérkező rendőrök csapata behatolt az üzletbe, ahol rövid dulakodás után sikerült elfogni a túszejtőt. A megfenyegetett fiatal nőt épségben sikerült kiszabadítani.

A közbiztonsági igazgató mellkasán - a szegycsont környékén- ejtett sebet a késével a fegyveres férfi. A rendőrt még a délutáni órákban megműtötték. A kisebb műtétre a seb feltárása miatt volt szükség. A vizsgálat kiderítette, hogy a kés nem hatolt be mélyen a rendőri vezető testébe, a seb nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülés. A közbiztonsági igazgató jól van, az altatás után szükséges ellátásban részesül a klórházban. A túszejtés pontos körülményeit még vizsgálják, az elfogott férfi kihallgatása folyamatban van.

Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint a túszejtő ellen - a hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete mellett - terrorcselekmény bűntette megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A túszejtő büntetlen előéletű, nőtlen, 38 éves biztonsági őr. A rendőrségi jelentések szerint egy késen túl flóbertpisztoly is volt nála.