Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

A kórház folyosóján kapott infarktust

2008.04.12. 10:03
T. Sándorné arra várt, hogy a betegszállítók átvigyék a kardiológiai osztályra a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban. A nő váratlanul összeesett és meghalt. A kórház szerint ők nem hibáztak.

Háromnegyed órán át hiába várt a betegszállítókra a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház folyosóján egy 51 éves asszony, akit a kardiológiára kellett volna átvinni. A nő váratlanul szívrohamot kapott, egy órás küzdelem árán sem sikerült újraéleszteni.

T. Sándorné Paula kedd reggel lett rosszul, a karját fájlalta és izadt, írja a Blikk. Háziorvosa azonnal mentőt hívot hozzá és kórházba szállíttatta.

Az asszony, férje és három gyermekük a folyosón vártak az eredményekre és a betegszállítókra, akiknek a kardiológiára kellett volna átvinniük. De a kórháznak csak három betegszállítója volt, és ők mással voltak elfoglalva. Háromnegyed óra várakozás után az asszony váratlanul élettelenül fordult le a székről.

Csányi Attila, A kórház neurológiai osztályának vezetője szerint a kórház nem hibázott. "A betegnek nem voltak szívpanaszai, így akkor sem lehetett volna megmenteni, ha korábban átszállítják a kardiológiára" - nyilatkozta a Blikknek. Mint mondta, a kardiológiai osztályon is várnia kellett volna a vizsgálatok eredményére, tenni csak ezek ismeretében lehetett volna bármit.

Az asszony családja most a boncolás eredményét várja, annak ismeretében döntenek arról, hogy tegyenek-e feljelentést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?