Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

A kórház folyosóján kapott infarktust

2008.04.12. 10:03
T. Sándorné arra várt, hogy a betegszállítók átvigyék a kardiológiai osztályra a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban. A nő váratlanul összeesett és meghalt. A kórház szerint ők nem hibáztak.

Háromnegyed órán át hiába várt a betegszállítókra a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház folyosóján egy 51 éves asszony, akit a kardiológiára kellett volna átvinni. A nő váratlanul szívrohamot kapott, egy órás küzdelem árán sem sikerült újraéleszteni.

T. Sándorné Paula kedd reggel lett rosszul, a karját fájlalta és izadt, írja a Blikk. Háziorvosa azonnal mentőt hívot hozzá és kórházba szállíttatta.

Az asszony, férje és három gyermekük a folyosón vártak az eredményekre és a betegszállítókra, akiknek a kardiológiára kellett volna átvinniük. De a kórháznak csak három betegszállítója volt, és ők mással voltak elfoglalva. Háromnegyed óra várakozás után az asszony váratlanul élettelenül fordult le a székről.

Csányi Attila, A kórház neurológiai osztályának vezetője szerint a kórház nem hibázott. "A betegnek nem voltak szívpanaszai, így akkor sem lehetett volna megmenteni, ha korábban átszállítják a kardiológiára" - nyilatkozta a Blikknek. Mint mondta, a kardiológiai osztályon is várnia kellett volna a vizsgálatok eredményére, tenni csak ezek ismeretében lehetett volna bármit.

Az asszony családja most a boncolás eredményét várja, annak ismeretében döntenek arról, hogy tegyenek-e feljelentést.