Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Az ufók tehetnek a legtöbb gyorshajtásról

2004.12.03. 12:37
Elképesztő történeteket találnak ki a brit gyorshajtók a bírság elkerülése érdekében. A Manchester környéki gyorshajtók nagy része az ufók miatt tiporja a gázt, de sokan vannak, akik barátjuk levágott ujját viszik a kórházba.

Legszívesebben az ufókra fogják a gyorshajtást a brit közlekedési szabálysértők. A Manchestert is magában foglaló Northumbria megye közlekedési rendőrsége csütörtökön tette közzé a tíz legnépszerűbb kifogást, amit az automata sebességmérő kamerák áldozatául esett vezetőktől kapott.

Transz, repülők, levágott ujjak

"Néhány sofőr azt hiszi, hogy ha elég jó sztorit ad elő, megúszhatja a bírságot. Pechjükre ez ritkán működik", nyilatkozta a Register című lapnak Ray King, a northumbirai közlekedésbiztonsági tanács igazgatója. A kifogások tízes toplistáját, mint már említettük, az ufók vezetik. A legtöbb gyorshajtó szerint az idegenek megjelenése okozta transzból csak a sebességmérő kamera vakujának villanása szokta felébreszteni.

Sokan fogják a gyorshajtást arra, hogy a közeli reptér leszállósávjában voltak, és nem is ők, hanem az éppen landoló gép lépte túl a sebességhatárt. A kifogások között a harmadik helyen a hasmenés áll, a gyorshajtó ez esetben egy közeli nyilvános vécéhez siet. Az orvosi kifogások között népszerű még, ha valaki éppen egy barátján igyekszik segíteni azzal, hogy levágott ujjával száguld a kórház felé.

Állatok

Northumbria földműves vidék, bizonyítja ezt, hogy a kifogástoplista kilencedik helyére kerültek azok, akik láb- és körömfájásgyanús marhák kivizsgálására siettek. A kisállattartás is népszerű, több gyorshajtó is haldokló hörcsögével/kutyájával/macskájával sietett az állatorvoshoz. Kicsit zsákutcás próbálkozásnak tűnik a tizedik helyen álló kifogás, miszerint a kuplung rossz működésének egyetlen bizonyítási módja egy erős gázfröccs volt.

"Egészen lenyűgöző, milyen összetett történetekkel tudnak előállni egyesek a hatvan fontos bírság elkerüléséért", nyilatkozta a Registernek King.