Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Gyilkosságot színlelt a szlovák rendőrség

2005.06.01. 20:23
Egy bűncselekmény felderítése érdekében hamis hírt szivárogtatott ki a szlovák rendőrség. Az elraboltnak, illetve meggyilkoltnak hitt vállalkozó és jogásznő rendőrségi védelem alatt áll.
Színlelt emberrablást és gyilkosságot "rendezett" titokban a szlovák rendőrség, de mint kiderült, a "gyilkosság és az emberrablás áldozatai" élnek, rendőri védelem alatt állnak: a felbujtó pedig csapdába esett és rendőrkézre került, vált ismertté szerdán Pozsonyban.

Korábban a média arról tudósított, hogy Pozsony közelében vélhetően elraboltak egy gazdag vállalkozót, akinek gépkocsiját egy autópálya melletti pihenőhelyen találták meg, Besztercebányán pedig autójában valaki két lövéssel meggyilkolt egy fiatal jogásznőt.

Szerdán Vladimír Palko belügyminiszter és Jaroslav Spisiak, az országos rendőrfőkapitány első helyettese sajtótájékoztatón tárták fel a valóságot, miszerint a hír hamis ugyan, de ezáltal a két személy életét sikerült megvédeni, és a felbujtó, illetve bérgyilkos elfogását célzó taktikának is kedvezett a sajtóban felröppen híresztelés. Mindkét személy rendőrségi védelem alatt áll és marad is még egy ideig.

Igaz, a bérgyilkos egyelőre nem került rendőrkézre, de sikerült elfogni a fejbujtót, akit kedden a vérdíj 350 ezer korona előlegét is kifizette, de a pénz átadása közben a rendőrök rajta ütöttek. A felbujtó, bizonyos T.L. az akció során menekülni próbált, de sikertelenül, s rövidesen vádat emelnek ellene. További részleteket a belügyminiszter nem volt hajlandó közölni.

Spisiak elmondta: T.L. további négy személy meggyilkolására adott megrendelést, de a rendőri beavatkozásnak köszönhetően mind a hat ember megmenekülhetett.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft