Dömötör
-1 °C
14 °C

Gyerekek gyújtogattak embereket Fehérváron?

2002.02.18. 09:40
A Fejér megyei rendőrök elfogtak egy gyermekkorú és egy fiatalkorú személyt, akik a nyomozók feltételezése szerint alaposan gyanúsíthatóak azzal, hogy közük lehet egy székesfehérvári hajléktalan és egy helybéli fiatalember felgyújtásához - értesült a Népszabadság.
A rendőrségi szóvivő a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem kívánta kommentálni a lap információját. Székesfehérváron február 10-én egy 18 éves fiú - akinek testét égési sebek borították - sokkos állapotban egy rendőrautó elé szaladt. A fiatalember később a budapesti Szent István Kórházban belahalt sérüléseibe.

A rendőrség először államigazgatási eljárás keretében vizsgálta az esetet, majd miután megalapozott lertt a gyanú, hogy az áldozatot szándékosan felgyújtották, emberölés büntettében kezdtek el nyomozni.

Február 12-én egy hajléktalan férfit gyújtottak fel szintén Székesfehérvárott. A 44 éves férfi combján és csípőjén szenvedett el 20 százalékos égési sérüléseket. A Népszabadság információi szerint a rendőrség elfogta mindkét bűncselekmény gyanúsítottját. A lap úgy tudja: a 18 éves fiút egy 12 éves értelmi fogyatékos gyerek gyújtotta fel, egyelőre nem tudni, hogy miért. A 44 éves hajléktalant egy 15 éves gyerek gyújtotta fel, állítólag azért, mert nem kapott egy közös betörés során szerzett zsákmányból.