Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Tíz év az exbarátnőjét felgyújtó férfinak

2007.05.15. 16:23
Nem jogerősen elítélték azt a székesfehérvári férfit, aki zsineggel fojtogatott, majd felgyújtott egy még lélegző, de már eszméletlen nőt, aki korábban az élettársa volt.

A Győri Ítélőtábla szerdán, hozott nem jogerős határozatában helybenhagyta annak a férfinak a tíz évre szóló börtönbüntetését, aki három évvel ezelőtt fojtogatta, majd Csép határában benzinnel leöntötte és felgyújtotta volt barátnőjét.

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntető tanácsa a 27 éves férfit az ügyben korábban, első fokon eljárt Komárom-Esztergom Megyei Bírósághoz hasonlóan bűnösnek találta emberölésben, a kifosztás vádja alól azonban bűncselekmény hiányában felmentette. A székesfehérvári férfi és 17 éves barátnője 2002-ben ismerkedtek meg egymással. Rövid időn belül élettársi kapcsolatot létesítettek, de két év múlva szakítottak és a lány visszaköltözött édesanyjához.

Találgozgattak továbbra is

A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, ezért volt barátnőjét később is többször kereste telefonon, találkozgatott vele. Bár tudta, hogy egykori kedvese időközben megismerkedett egy másik férfival azt remélte: helyre tudják állítani viszonyukat. A fiatalok 2004. szeptember 16-án találkoztak, hogy megbeszéljék kapcsolatukat. A vádlott albérletébe mentek, ahol megnéztek egy filmet. Ezt követően a lány közölte volt párjával, hogy a jövőben csak barátként tekint rá, több nem lehet közöttük.

Éjszaka, amikor a lány várta, hogy a vádlott korábbi ígéretéhez híven hazavigye, volt élettársa hátulról egy hevederrel fojtogatta. Addig szorította a hevedert, amíg áldozata összeesett. Azt hitte, a lány meghalt, ezért elhatározta, hogy eltünteti a holttestet. A lányt takaróba csavarta, kocsijába tette és elindult Győr irányába.

Még élt

Útközben kitalálta, hogy a lányt felgyújtja, hogy a személyazonosságát ne lehessen megállapítani. Egy kisbéri benzinkútnál megállt, vásárolt öt liter benzint, majd a lányt a Komárom megyei Csép határába, egy földút melletti füves területre vitte, lefektette, ékszereit, óráját és mobiltelefonját elvette, a testet az üzemanyaggal leöntötte és lángra lobbantotta.

A férfi ezt követően elhagyta a helyszínt. Az ékszereket és az órát egy erdő szélén eldobta, a gyilkossághoz használt hevedert és a lány táskáját szeméttárolóba tette, mobiltelefonjáról pedig az áldozat nevében kétszer üzenetet küldött a lány édesanyjának. Az csak később, az orvos szakértő vizsgálatából derült ki, hogy a lány nem a fojtogatástól vesztette életét, akkor ugyanis eszméletlen állapotban volt. Halálát füstmérgezés és az égési sérülések okozták.

A másodfokú ítélet ellen vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, az ügy a Legfelsőbb Bíróságon folytatódik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!