Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tíz év az exbarátnőjét felgyújtó férfinak

2007.05.15. 16:23
Nem jogerősen elítélték azt a székesfehérvári férfit, aki zsineggel fojtogatott, majd felgyújtott egy még lélegző, de már eszméletlen nőt, aki korábban az élettársa volt.

A Győri Ítélőtábla szerdán, hozott nem jogerős határozatában helybenhagyta annak a férfinak a tíz évre szóló börtönbüntetését, aki három évvel ezelőtt fojtogatta, majd Csép határában benzinnel leöntötte és felgyújtotta volt barátnőjét.

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntető tanácsa a 27 éves férfit az ügyben korábban, első fokon eljárt Komárom-Esztergom Megyei Bírósághoz hasonlóan bűnösnek találta emberölésben, a kifosztás vádja alól azonban bűncselekmény hiányában felmentette. A székesfehérvári férfi és 17 éves barátnője 2002-ben ismerkedtek meg egymással. Rövid időn belül élettársi kapcsolatot létesítettek, de két év múlva szakítottak és a lány visszaköltözött édesanyjához.

Találgozgattak továbbra is

A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, ezért volt barátnőjét később is többször kereste telefonon, találkozgatott vele. Bár tudta, hogy egykori kedvese időközben megismerkedett egy másik férfival azt remélte: helyre tudják állítani viszonyukat. A fiatalok 2004. szeptember 16-án találkoztak, hogy megbeszéljék kapcsolatukat. A vádlott albérletébe mentek, ahol megnéztek egy filmet. Ezt követően a lány közölte volt párjával, hogy a jövőben csak barátként tekint rá, több nem lehet közöttük.

Éjszaka, amikor a lány várta, hogy a vádlott korábbi ígéretéhez híven hazavigye, volt élettársa hátulról egy hevederrel fojtogatta. Addig szorította a hevedert, amíg áldozata összeesett. Azt hitte, a lány meghalt, ezért elhatározta, hogy eltünteti a holttestet. A lányt takaróba csavarta, kocsijába tette és elindult Győr irányába.

Még élt

Útközben kitalálta, hogy a lányt felgyújtja, hogy a személyazonosságát ne lehessen megállapítani. Egy kisbéri benzinkútnál megállt, vásárolt öt liter benzint, majd a lányt a Komárom megyei Csép határába, egy földút melletti füves területre vitte, lefektette, ékszereit, óráját és mobiltelefonját elvette, a testet az üzemanyaggal leöntötte és lángra lobbantotta.

A férfi ezt követően elhagyta a helyszínt. Az ékszereket és az órát egy erdő szélén eldobta, a gyilkossághoz használt hevedert és a lány táskáját szeméttárolóba tette, mobiltelefonjáról pedig az áldozat nevében kétszer üzenetet küldött a lány édesanyjának. Az csak később, az orvos szakértő vizsgálatából derült ki, hogy a lány nem a fojtogatástól vesztette életét, akkor ugyanis eszméletlen állapotban volt. Halálát füstmérgezés és az égési sérülések okozták.

A másodfokú ítélet ellen vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, az ügy a Legfelsőbb Bíróságon folytatódik.