Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Két embert gyújtott fel

2003.09.01. 17:38
Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádolják azt a fiatalkorút, aki gyerekkorú társával tavaly megölt egy fogyatékos fiút és egy hajléktalant. A bíróság október 6-ra napolta a tárgyalást.
Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádolják azt a fiatalkorút, aki gyerekkorú társával tavaly februárban Székesfehérvárott felgyújtott egy fogyatékos fiút és egy hajléktalant; a hétfői tárgyaláson tanúkat hallgatott meg a bíróság - tájékoztatta az MTI -t a bírósági szóvivő.

Gieszné Boda Orsolya elmondta: a székesfehérvári megyei bíróságon tartott tárgyaláson a súlyos égési sérüléseibe később egyaránt belehalt 18 éves fiatalt és a 45 éves hajléktalant kórházba szállító mentősöket, valamint a fiú édesanyját hallgatta meg a bíróság. Mivel a vádlott védője időt kért a bizonyítási indítvány előterjesztéséhez, a bíróság október 6-ra elnapolta a tárgyalást - tette hozzá a szóvivő.

A bűnügy vádlottja gyermekkorú társával, - akit a történteket követően nevelőotthonban helyeztek el - gyúlékony folyadékkal öntötte le és gyújtotta fel a szülei lakásához közel játszó fogyatékos fiút. A fiatalkorú és társa két nap múlva egy kapualjban alvó hajléktalant öntött le és gyújtott meg. A férfi másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett és ugyancsak meghalt. Az ügyben októberben folytatódik a bizonyítási eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!