Valér
2 °C
8 °C

Gyújtogattak BAZ megyében

2008.05.06. 17:24
Három közveszélyokozás történt pár óra alatt Borsod-Abaúj-Zemplénben - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa a részletek kapcsán közölte: mindhárom eset hétfőn történt. A szerencsi rendőrkapitányság közveszély okozásának kísérlete miatt indított eljárást egy 48 éves mezőzombori férfivel szemben, aki hétfőn egy családi szóváltás után fel akarta robbantani a házát.

Az eddig beszerzett adatok szerint a férfi a tűzhelyhez csatlakoztatott gázpalackot leszerelte, majd annak csapját megnyitotta. Az volt a szándéka, hogy felrobbantja az ingatlant. A vészhelyzetet, az esetleges robbanást az időközben kiérkező tűzoltók akadályozták meg, így személyi sérülés nem történt.

A kazincbarcikai rendőrkapitányság szintén közveszély okozásának kísérlete miatt indított eljárást. A késő esti órákban egy fiatalkorú fiú a féltestvérével való szóváltás után a lakásban található ruhaneműket meggyújtotta, majd távozott. A tűz átterjedt az ingatlan berendezéseire, amelyet az időközben felébredt sértett és felesége oltott el, személyi sérülés nem történt. A tűzvizsgáló tájékoztatása szerint ha a tüzet időben nem fékezik meg, akkor könnyen elterjedhetett volna.

Közveszélyokozás miatt indítottak eljárást az ellen a 60 éves sajóládi férfi ellen is, aki saját házát gyújtotta fel. Dobi Tamás elmondta: aki közveszély okozásra irányuló előkészületet követ el, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.