Erzsébet
1 °C
4 °C

Hárman haltak meg a négymilliós tartozás miatt

2004.07.01. 13:16
Beismerte tettét a kispesti gyújtogató, aki miatt hárman lelték halálukat egy lakástűzben. A csütörtöki helyszíni tárgyaláson a vádlott részletesen bemutatta, hogyan gyújtotta fel az áldozatok lakását. A férfi azt sérelmezte, hogy nem adták neki vissza négymillió forintját.
Beismerte tettét a kispesti gyújtogató a csütörtöki helyszíni tárgyaláson; a férfit azzal vádolja az ügyészség, hogy két kisgyermek és egy felnőtt tűzhalálát okozta, amikor rájuk gyújtotta lakásukat.

A vádirat négyszeresen minősülő emberölést ró Sz. Zoltán román állampolgár terhére: aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére követte el a gyilkosságot. A helyszíni tárgyaláson a vádlott részletesen bemutatta, hogyan jutott be 2001. augusztus 15-én hajnalban a kispesti panelházba, miképp öntötte a mintegy öt liter benzint az áldozatok kilencedik emeleti lakásának ajtajára, és gyújtotta meg.

Sírást hallott

Bírói kérdésre, hogy ez után hallott-e valamit, a vádlott úgy válaszolt: "mintha gyerekhangot, sírást hallottam volna, mintha felébredtek volna". A vádirat szerint szörnyű tettének oka az volt, hogy nem kapta vissza egy ingatlanügylet céljára átadott négymillió forintját.

Bűnsegédletel vádolják az ügyben a büntetett előéletű K. Zsoltot, aki a gyors meneküléshez nyitva tartotta a lift ajtaját, amíg a tettes felgyújtotta a lakást. K. Zsolt a csütörtöki helyszíni tárgyaláson tagadta, hogy egyáltalán jelen lett volna a cselekmény elkövetésekor. Sz. Zoltán ugyanakkor a váddal egybehangzóan állította, hogy segített neki a másodrendű vádlott, szembesítésük így eredménytelen maradt.

Életfogytiglant is kaphat

A felgyújtott lakásban három felnőtt és három gyermek tartózkodott. A halálos áldozatok 3, 4, illetve 34 évesek voltak. A másik három ember, köztük a lakástűzben életveszélyesen megsérült adós esetében emberölés kísérlete a vád. Ezen túlmenően a házban még egy ember életveszélyesen megsérült, többen pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek, ezért a vád része még minősített testi sértés, és közveszélyokozás is. Ezek alapján 10-től 15 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A csütörtöki tárgyaláson az elsőrendű vádlott azt kérte, cselekményét minősítse gondatlan emberölésnek az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?