Piroska
3 °C
3 °C

Bosszúból akarta felgyújtani haragosait

2002.03.12. 13:17
Nyolcéves fegyházbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság kedden azt a férfit, aki három évvel ezelőtt a fővárosban bosszúból gyúlékony folyadékkal locsolta le haragosait álmukban és megpróbálta őket felgyújtani. Komolyabb sérüléseket, kárt azonban a bíróság szerint sem okozott a vádlott.
Rafael Jánost a Fővárosi Bíróság tavaly több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete, illetve közveszély- okozás kísérlete miatt 10 év fegyházzal sújtotta, ami ez esetben a büntetési tétel alsó határa. A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

A Legfelsőbb Bíróság kedden kihirdetett jogerős ítélete szerint a közveszély okozás nem állapítható meg, az életelleni cselekménynek pedig egy oly távoli kísérletét követte el Rafael János, ami indokolttá teszi büntetésének nyolc évre történő enyhítését.

"Megdöglesz!"

Az eljárás adatai szerint Rafael János bosszút akart állni azért, mert élettársa elhagyta. A haragos férfi egy hajnali órán nagyobb mennyiségű ital elfogyasztását követően három különösen gyúlékony, robbanásveszélyes kőolajszármazékkal teli palackot vett magához, és volt élettársa XIX. kerületi Tompa utcai lakóhelyéhez ment.

Ott négy alvó felnőttre öntött a veszélyes folyadékból, majd "megdöglesz!" felkiáltással égő gyufákat is elhajított. A Tompa utcai házban ekkor öt gyerek is tartózkodott. A felnőttek gyorsan eloltották a lángokat, így sem komolyabb sérülés, sem nagyobb kár nem történt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!