Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Előzetesben a borsodi gyújtogató

2002.05.30. 17:13
A borsodi rendőrök megtalálták azt a férfit, aki még januárban rágyújtotta a házat egy nőre, mert nem adott neki elég pénzt. A nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottat csütörtökön helyezték előzetes letartóztatásba.
Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki még az év elején betört a Borsod megyei Mérában egy házba, és rágyújtotta az épületet az ott lakó asszonyra.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-nek felidézte, hogy a férfi január elsejére virradóra tört be az egyedül élő nő házába.

A 65 éves asszony felriadt a zajra, mire a támadó bántalmazta és pénzt követelt tőle. Az asszony átadott némi készpénzt a 43 éves férfinak, aki kevesellte az összeget, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a házat, ha nem kap többet.

A szomszédok hívták a rendőröket

Mivel több pénz nem volt a lakásban, a támadó a ház több pontját felgyújtotta, majd magára hagyta az asszonyt. A lángokra és az asszony kiáltozására a szomszédok figyeltek fel, értesítették a rendőröket és a tűzoltókat.

A nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.A megyei rendőr-főkapitányság nyomozó osztálya nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete alapos gyanújával rendelt el vizsgálatot.

A bűncselekmény gyanúsítottját a bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyzete.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!