Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előzetesben a borsodi gyújtogató

2002.05.30. 17:13
A borsodi rendőrök megtalálták azt a férfit, aki még januárban rágyújtotta a házat egy nőre, mert nem adott neki elég pénzt. A nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottat csütörtökön helyezték előzetes letartóztatásba.
Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki még az év elején betört a Borsod megyei Mérában egy házba, és rágyújtotta az épületet az ott lakó asszonyra.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-nek felidézte, hogy a férfi január elsejére virradóra tört be az egyedül élő nő házába.

A 65 éves asszony felriadt a zajra, mire a támadó bántalmazta és pénzt követelt tőle. Az asszony átadott némi készpénzt a 43 éves férfinak, aki kevesellte az összeget, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a házat, ha nem kap többet.

A szomszédok hívták a rendőröket

Mivel több pénz nem volt a lakásban, a támadó a ház több pontját felgyújtotta, majd magára hagyta az asszonyt. A lángokra és az asszony kiáltozására a szomszédok figyeltek fel, értesítették a rendőröket és a tűzoltókat.

A nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.A megyei rendőr-főkapitányság nyomozó osztálya nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete alapos gyanújával rendelt el vizsgálatot.

A bűncselekmény gyanúsítottját a bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyzete.