Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Tizennyolc évet kapott a különösen kegyetlen gyilkos

2008.04.10. 11:14
Jogerősen tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a baksi férfit, aki tavaly húsvétkor gyakorlatilag agyonvert egy 98 esztendős asszonyt. A 21 éves gyilkos épp a néni lakását fosztogatta, amikor az idős nő rajtakapta.

A baksi R. Zoltán tavaly húsvétkor unokatestvéreivel locsolkodott a Csongrád megyei faluban. A társaság meglátta a háza előtt álldogáló, látásában és hallásában is korlátozott asszonyt. Az ittas férfiak meglocsolták az idős nőt, miközben egyikük (a társaival előre megbeszéltek szerint) bement házába, hogy készpénzt és értékeket tulajdonítson el.

Az elkövető unokatestvérei szándékosan feltartották az asszonyt. Mintegy negyedóra után az idős nő mégis visszatért a házába és felfedezte a kutakodó férfit. A fiatalember ököllel arcon csapta, majd a földre eső asszonyt tovább verte, fojtogatta, s meg is rúgta. Ezt követően a védekezésre képtelen asszonnyal fajtalankodott, egy pontosan nem azonosítható tárggyal a hüvelyébe hatolt.

A férfi fél órán át bántalmazta a nőt, akinek a testén a szakértők később 37 külsérelmi nyomot fedeztek fel. Az elkövető a sértettet a nappali szobából átvonszolta a konyhába, ahol a még életben lévő asszonyt az ágyra ültette, fejét pedig az elé helyezett hokedlire támasztotta, azt a látszatot keltve, hogy a nőt baleset érte.

Az idős asszony a támadást csak 2-4 órával élte túl, majd fulladás következtében elhunyt. Életét a sérülések ellenére az idejében érkező segítség még meg tudta volna menteni. A táblabíróság a 21 éves R. Zoltánt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, s tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!