Benedek
-5 °C
5 °C

Bankokat fosztogatott a cseh rokkantnyugdíjas

2004.04.21. 11:20
"Nem volt nagy tudomány" több európai és amerikai bank számítógépes rendszerének feltörése - állítja egy cseh rokkantnyugdíjas. A fiatalember egy év alatt másfél millió koronát zsákmányolt, egy részét izlandi utakra költötte. Számítógépének felszereltsége még a rendőröket is meglepte.
Több mint másfélmillió koronával (tizenkétmillió forinttal) károsított meg több európai és amerikai bankot egy cseh rokkantnyugdíjas. A fiatalon munkaképtelenné vált férfi az elmúlt egy évben több bank központi számítógépét is feltörte, a bankok pénzállományát felhasználva elektronikai berendezéseket, bútorokat és külföldi utakat rendelt magának.

A fiatalember a bankok pénzén négyszer is elutazott Izlandra, ahol beszámolója szerint "nagyon jól érezte magát". Az izlandi klíma különösen jót tesz betegségének - monda el a rendőröknek.

A fiatal rokkantnyugdíjas számítógépének felszereltsége még a rendőröket is meglepte. Mint mondta, nyugdíjazása óta minden idejét számítógépével tölti. A banki honlapok feltörése elmondása szerint "nem volt nagy tudomány.

A férfit jelenleg Brnoban tartják fogva. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat.